Cara Letak Icon Comel di CBOX

Posted by Mira Rasidi | 20 December 2012 | 4 Comment

Assalamualaikum
Hye.Jumpa lagi kita untuk hari ini.:)

Seperti biasa bila dah buka blog. Harus melihat message-2 yang di hantar dekat shoutbox & comment. Dan yang pasti ada beberapa soalan ditanya. Tapi nak thanks jugak yang sudi tinggal jejak bila diorang berkunjung ke blog Meera nih.Insyaallah. Meera cuba memberi respon sebaik mungkin. Tapi jika ada yang tercicir tuh. Harap maaf anda semua. Meera memang tak perasan.-.-

Hah.Dan yang pasti jugak tuto kali nih pertanyaan dari Cik Yaya melalui ruang cbox.Cik Yaya nak tahu sangat macam mana meera letak ikon comel dekat cbox tuh. 
Penting sangat ke icon comel nih? Haruslaah......Sebab icon comel nih dapat mencomelkan lagi chat korang tuh di samping memberi semangat berkoba-koba  untuk stalker  tinggalkan jejak dekat korang . . Betol tak?Hehe. Insyaallah. :)

Okeyy. Jangan risau. Insyaallah Meera dapat membantu. Ayuh ramai-2 kita tengok caranya yup

1.  Klik SINI>Sign In
(Bagi yang belum sign up. Boleh sign up dulu  okeyy)

2.  Klik Option>Klik Smilies
Contoh:-

3.  Kemudian akan keluar seperti ini:

Untuk mendapatkan Icon yang comel-2. Korang boleh pergi sini-->GlitterGraphic Comel. Lepas tuh cari sampai lebam okey.;)
  
If tak tahu macam mana nak dapatkan url image/icon melalui glitter graphic. Korang tengok caranya di sini sahaja yer-->Cara ambil URL di Glitter Graphic

4.  Dah jumpa Url image/ icon nya?? So just Paste dekat ruang URL tuh macam contoh dekat STEP 3 itu .  (Tapi kalau ada url icon/image yang lama,korang just buang sahaja. Kemudian Paste yang baru.)

5. Kalau dah siap. Scroll ke bawah. Dan tekan butang Save Changes/Save

6. Siap.

* Cara untuk masukkan kod cboz ke dalam blog korang, Sama sahaja macam mana  korang masukkan kod cbox korang sebelum nih yup. Tapi bagi yang baru, dan tak tahu macam mana nak masukkan. Boleh tengok SINI


P/s: Okey selamat mencuba....:). Thanks toYayakerana sudi bertanya yup.Jom ramai terjah blog Yaya-->http://syazleenaliya.blogspot.com/

4 comments:

ZWAN SABRI said...

Ilmu yang sangat bermanfaat.. Thanks! ;)

Mira MeeraiKiroro said...

wc...:)

adyna said...

AKAK DAH TAK LETAK CBOX DAH :)

Lina Lina said...

http://www.linafadzlina92.blogspot.com