Add Me Follow Me Follow Me

Cara buat button Follow Twitter di Blog

Posted by Mira Rasidi | 15 May 2012 | 5 Comment


Hye peeps!
^__^

Wooo....Tengah-2 cuaca agak panas  mendung nih, meera nak kongsi satu tuto kepada abang-2, kakak-2, adik-2 yang yang suka ber-tweet-tweet..EHek~~.Seperti title yang dah tertera kat atas tuh, Tak  payah la meera nak jelas apa-2 lagi erk.

Errr..Tapi pastikan korang dah ada account twitter dulula.Pastu boleh la folow twitter meera kat sini--> Follow@mira_APRIL92 .Muahahah~~Tuh pown kalau korang sudi.Dan jugak boleh lah buat button follow twitter tuh.Senang jugak untuk meera & pengunjung lain nak follow twitter korang nanti...Hehe.Betol  tak??



Baiklah.Sebelom mula STEP. Jom tengok contohnya-->
#AHA.contoh Image di atas adalah button follow  twitter meera.Kalau sudi silalah KLIK & Follow yup.Hehek-->Promot jap..Huhu & button  tuh jugakla yang kita nak buat sekarang yer.



STEP

1.  Silalah Klik SINI. Kemudian, korang tick pada Follow. Macam kat bawah nih-->

2. Sroll ke bawah..Dan masukkan username korang  di ruang User. Seperti  ditunjukkan  pada contoh image bawah-->


3. Tekan Enter. Copy kod di sebelah kanan, di bawah button follow. Sepertin contoh ini-->

4. Paste kod yang di copy di ruang HTML/JavaScript.
Cara-2 untuk pergi ke ruang HTM./JavaScript:
Pergi ke Dashboard>Page Elements>Add Gadget>HTML/Javascript

5. Save. 



P/s: Korang.Cuba tengok menjadi tak? Kalau menjadi boleh berFollow-Follow sambil berTweet-Tweet dah.Heheh.





5 comments:

HajarMazalan said...

tak menjadi larh.. kenape ek?

Mira MeeraiKiroro said...

@HajarMazalan:Eh.nape tak menjadi erk??ape yg error dear?

Abdur said...

Thanks infonya

♥ Ju-on comel ♥ said...

Menjadi, Thanks :*

salleh saiyadi said...

Terbaik la tutorial ni, sangat2 jelas! makaseh. .. .