Add Me Follow Me Follow Me

Cara buang Word Verification di Komen

Posted by Mira Rasidi | 14 May 2012 | 2 Comment
Hello.Hello.
Peace!!

Huhh!..Meera mula dilanda kesibukan...Tapi.Disebabkan ingatkan korang. Gagahkan diri kongsi tuto dengan korang.EHEK~~

Hari nih meera nak kongsi tuto yang mudah dengan korang.Dan meera rasa tuto nih pown ramai yang dah tau.-->Oit meera terlambat lah ko.Muahahah**Ahh...!Whateve lah..Janji sharing is caring.Err....Hehek.~~Bagi yang belom tahu tuh,..korang tau tak  faktor yang sering buatkan pengunjung malas komen entri korang bila terpaksa berhadapan dengan word verfication tiap kali nak Publish komen.

Baiklah.Bagi yang tak nak si word verification tuh jom tengok caranya.Kalau  yang suka tuh,just go on yup.:)

1. Dashboard>Settings>Comments

2. Kemudian scroll ke bawah.Dan cari perkataan Show word verification for comments macam dalam image nih-->
Klik untuk image lebih besar

#Kemudian, korang just tick No(seperti contoh image di atas).

3. SAVE SETTINGS. Siap.^ ^


P/s: Okey.Selamat mencuba.Semoga berjaya




2 comments:

Cik Puan Izan❤ said...

hai...salam kenal...sis follow blog ni yer...

p/s: akak suka blog pink nih

MeeraGadisApril said...

done folow akak^^