Add Me Follow Me Follow Me

FT Island Profile(Boy Group Korean)

Posted by Mira Rasidi | 09 March 2012 | 3 Comment
Ahn-Nyeong.....^ ^

Hey Kamu.Kamu.Kamu.
Pernah dengar boy group ni?Aha.Inilah  boy group daripada korea yang dapat ranking pertama di hati cikmeera.(Hmm.Korea Lagi.Yezza! I Loike OK.)
Kenapa cikmeera suka boy group ini?  
Cikmeera suka boy group ini sebab genre musik yang disampaikan oleh group ini lain daripada lain.Tak cayer? Cer korang dengar lagunya dulu yerk.Kekeke 

Sebab yang lain pulak?  
Hensem-hensem dorang ni.Muaaahahahaha.Jawapan  yang selalu perempuan bagi kalau tanya dorang nape minat korea.Betol tak?Kahkahkah


Oyee!.....Sememangnya,FT.Island merupakan salah satu boy group yang boleh dikatakan agak lama  dalam industri muzik.Kumpulan ini mula bergiat dalam industri muzik pada tahun 2007.(Time tu budak-budak lagi dorang ni .Kiranya dalam umur belasan tahun la.) Album pertama  yang bertajuk "Cheerful Sensibility" telah membawa group ini mula dikenali ramai. Malahan, album pertama ini telah menjadi album keenam yang terbaik dalam jualan album pada tahun itu.Hurey..Awesome!^ ^

Nowadays.Ft Island menjadi salah satu Boy Group Korea yang mendapat tumpuan daripada peminat di setiap  pelusuk dunia yang semestinya kebanyakannya terdiri daripada golongan wanita.Huwah! All the best FT Island.Korang memang dah ramai peminat.:)))
(Adohai!Dorang baru jer buat konsert dekat Malaysia Feb lalu.Sedihnyer coz tak dapat pergi.Ssuuup...Ssuuup.....:(( )


OK ollss...^ ^.Lupakan jap Intro di atas.Jom kita berkenalan dengan ahli-ahli Group ini pulak yerk.Calobete..!!



Member Profile


 Birth Name: Choi Jong Hoon
Stage Name: Jonghun
Position: Leader, Guitarist, Piano & Bassist
Nickname: Sexy Jonghun
D.O.B: March 7, 1990
Blood Type: A
Height: 178 cm
Weight: 61 kg
Best Feature: Nose
Talents: Piano
Hobbies: Listening to music, surfing the Internet
Movie: You're My Pet 



Birth Name: Lee Hong Ki
Stage Name: Hongki
Position: Lead Vocalist, Face of The Group
Nickname: Cute Rebellion
D.O.B: March 2, 1990
Blood Type: AB
Height: 176 cm
Weight: 60 kg
Best Feature: Smile
Talents: Singing, Playing Soccer,
Hobbies: Singing, Listening to music, Soccer, Internet, Cooking
Drama: He's Beautiful 



Birth Name: Lee Jae Jin
Stage Name: Jaejin
Position: Bass Guitar
Nickname: Volunteer
D.O.B: December 17, 1990
Blood Type: A
Height: 177 cm
Weight: 58 kg
Best Feature: Lips
Talents: Bass Guitar, Listening to traditional music
Hobbies: Internet, Questioning

 
Birth Name: Song Seung Hyun
Stage Name: Seunghyun
Position: Vocalist, Main Rapper, Guitarist
D.O.B: August 21, 1992
Height: 180 cm
Weight: 60 kg


Birth Name: Choi Min Hwan
Stage Name: Minhwan
Position: Drummer and Maknae
Nickname: Mindungyi (민둥이)
D.O.B: November 11, 1992
Blood Type: A
Height: 171 cm
Weight: 55 kg
Best Feature: Cuteness
Talents: Drums, eating chicken
Hobbies: Listening to music, Internet

*Former Member*(2007-2009)

Birth Name: Oh Won Bin
Stage Name: Wonbin
Position: Vocalist, Guitarist
Nickname: Mischievous Wonbin
D.O.B: March 26, 1990
Blood Type: O
Height: 180 cm
Weight: 63 kg
Best Feature: Dimples, Smile
Talents: Martial arts, Harmonica
Hobbies: Sports, Reading, listening to music


Dah kenal dorang?Jom tengok other pictures dari group dorang pulak >>>>
New(2012)

With Oh Won Bin


Popular Song by Ft.Island










Sumber: Sumandu,Facebook,youtube
P/s:Tunggu cikmeera untuk Shinee's Profile pulak yerk.. ^ ^

3 comments:

Syuhada said...

cuma Won Bin je tade da~ uhuhuhu..takpe....
Ft Island oppa hwaitiing~

CikMeera said...

@Syuhadanak wat camne...dia skang dah bergerak solo.tp wlupon won bin dah keluar dri group ni.dorang stil rapat lagi..^ ^.gud luck utk semua..^ ^

MISS ALYA HANAZIE said...

WAA!!! I'M waiting for SHINee's profile...make sure kak meera wat cantik2 erk.. kekasih hatiku tu.. he3 :3