Add Me Follow Me Follow Me

Cara Ubah Warna Highlight

Posted by Mira Rasidi | 26 February 2012 | 2 Comment
Hello .Assalamualaikum ollss...

Err.Rasa lain je bila sehari  tak share tutorial dengan korang.Baiklah.Untuk hilang rasa yang tak menentu ni,jom kita tengok tutorial yang simple-miple ni.Tutorial yang dimaksudkan ialah cara ubah warna highlight.So.Korang bolehla ubah kepada warna kesukaan korang.Macam ini>>>

KLIK untuk tengok image lebih jelas erk...


Dah tengok image kan?Berminat tak?Kalau berminat jom ikot STEP Bawah.

1.  Dashboard>Design>Edit HTML>tick Expand Widget Templates

2.  Cari kod ini:
a:link {
3. Bila dah jumpa,Copy kod di bawah & Paste DI ATAS kod yang dicari tadi.
 ::-moz-selection {
background:#EF0E91;
color:#FFFFFF;
}

::selection {
background:#EF0E91;
color:#FFFFFF;
}
Yang dimerahkan adalah kod untuk Warna Highlight.
Yang dibirukan pulak kod untuk Warna Tulisan.
Boleh dapatkan warna korang suka di SINI


4.  Preview.Save.



P/s:Simple je kan?Selamat mencuba OK^ ^.
Jangan lupa tinggalkan sedikit jejak korang untuk cik mira.



2 comments:

Yana Nanako said...

yana memang carik pun tutorial ni :DDD thanks ^_^

CikMeera said...

Welcome^ ^..Selamat mencuba OK.^ ^