Add Me Follow Me Follow Me

List of Asian Drama(About disease/cancer)

Posted by Mira Rasidi | 30 January 2012 | Comment
Assalamualaikum....Salam sejahtera ....
Cik meera ucapkan kepada semua....:95:
ngee

Sebelum tuu,cik meera nak ucapkan "Selamat Tahun Baru Cina"
kepada semua masyarakat Cina di Malaysia
daaaann.........,
masyarakat Cina di seluruh dunia(diorang kenal ko cik meera ???Ahhh..!tak kesahla....)
heheheh


Korang,cuti-cuti ni, apa planning korang??bercuti bersama orang tercinta ke?Haa..!Balek kampung erk?Kee,,shopping jee.., coz gaji masuk awal kan..(eleh macam orang yang ngah tulis ni keje ...Taw jee gaji masuk awal..heheheh:face39:).Ataupown duduk kat umah jee macam cik meera ni...hihihih.Kalau dok umah pown owk ape...Bole restkan badan-badan yang penat bekeje tu kan ,sambil-sambil berhibur tengok movie or layan astro jeee...hehehe.Cam cik meera ni laenla,kat umah jee..almaklumla...,baru abez study la katekan..heheh

Owk disebabkan cik meera ni salah sorang yang asalkan time free kat umah jee nak layan movie or drama,cik meera ingat nak sharing list-list drama/movie best-best ngan korang...Tapi cik meera bagi ikot genre cerita la erk...hehe

Hmm..cik meera ingat first sharing cik meera dalam Jom Santai Jap ni,cik meera nak sharing list drama asia selain drama malaysia yang cik meera tahu yang salah satu watak pelakon dalam drama tersebut memegang  watak sebagai penghidap disease(penyakit lorh.....)

Owk ollllsss....................,
Jom layan cite2 disease japp......



 LIST OF DISEASE DRAMA


1. Why Why Love (Taiwenese Drama)   2007


Rainie Yang sebagai Tong Jia Di
 Mike He sebagai Huong Da(menghidap penyakit Wilson)
 Kingone Wang sebagai Huo Yan

Jom tonton di youtube:
Why Why Love with eng subs
Why Why Love with Malay subs




Vic Chou sebagai Qi Wei Yi(menghidap Kanser Hati)
Park Eun Hye sebagai Zhao Shen Shen


Jom tonton di youtube:
Silence with Indonesia subs



3.   Roseate Love(Taiwenese Drama)   2009


Tender Huang sebagai Ning Zi Da(menghidap Kanser)
Rachel Liang sebagai Wang Xiao Zi
Denny Huang sebagai Ning Ji Fei
Xu Liang Yu sebagai Lin Nuo
Tiffany Xu sebagai Mina


Jom tonton


4.   Meteor Shower Season 2(Chinese Drama)   2010


Zheng Shuang sebagai Chu Xuan
 Zhang Han sebagai Murong Yunhai
Yu Haoming sebagai Duanmu Lai(menghidap penyakit Huntington)
Wei Chen sebagai Yu Shuo
Zhu Zixiao sebagai Shaguan Ruiqian


Jom tonton:



5.   I'm Sorry I Love You(Korean Drama)   2004

So Ji-sub sebagai Cha Moo-hyuk
Im Su-jeong  sebagai Song Eun-chae
Jung Kyung Ho sebagai Choi Yoon(mengalami masalah jantung)


Jom tonton di youtube:




Choi Ji-woo sebagai Han Jung-suh(menghidap kanser mata)
  Kwon Sang Woo sebagai Cha Song-joo



Jom tonton di youtube:



9.   My Love Patzzi(Korean Drama)   2002
Jang Na Ra sebagai Yang Song Yi
Kim Rae Won sebagai Kim Hyun Sung(mengalami masalah jantung)
Kim Jae Won sebagai Kang Seung Joon
Hong Eun Hee sebagai Eun Hee Won

Jom tonton:


8.   Koizora(Japanese Drama)  2008

Mizusawa Elena sebagai Tahara Mika
Seto Koji sebagai Sakurai Hiroki(Hiro)(menghidap Kanser Otak)


Jom tonton di youtube:


10.   Love Beyond Frontier 2/Ubut Rak Kham Koh Fah 2(2009)


Mike (Pirath Nitipaisalkul) sebagai Mike(menghidap Kanser Otak)
Jarinporn Joonkiat sebagai Ple


Jom tonton di youtube:






Arthit Tangsawadrat(Ryu) sebagai Ryu(mengalami masalah Jantung)
Nathalie Davis(Nathalie) sebagai Nathalie


Jom tengok di youtube:



Selamat Menonton^ ^


No comments: