Add Me Follow Me Follow Me

cara download font comel-comel

Posted by Mira Rasidi | 30 January 2012 | Comment
Assalamualaikum....

Korang.Malam-malam macam ni selalunya korang buat apa erk???Hmmm.Kalau cik meera pulak free-free macam ni...,online jee ataupown layan belog ....Hehe:face42:
Tapi malam ni cik meera busykan diri download font yang comel-comel coz da bowink gler tengok font dalam Laptop cik meera ni...

So,cik meera ingat nak tolong jugak korang yang tak tahu cara macam mana nak download font yang comel-comel ni.....

      JOM ikut Step ni.....
     
  1. Untuk cari font klik di sini 
     2.  Korang boleh KLIK dekat All new fonts untuk font yang lebih banyak lagi
Klik untuk image lebih jelas erk...



      3.  Lepas tu KLIK dekat bahagian download tuu...
Klik untuk image lebih jelas erk...

      Lepaz da KLIK download,akan keluar macam ni
 Klik untuk image lebih jelas erk...

          Just KLIK butang Save File dan kemudian KLIK OK yee..
          Tunggu kejap untuk  proses download...Siap download...


Tapi tak siap lagi tau...lepaz download,korang pegi dekat sini pulak

 Klik untuk image lebih jelas erk...

          Then,KLIK dekat font yang korang baru download tuu...



       4.   Kemudian akan keluar macam ni
      Klik untuk image lebih jelas erk...

            So,Juz KLIK dekat bahagian yang cik meera tunjuk di image tu erk.....



      5.     Lepaz tu...KLIK Install seperti yang cik meera tunjuk kat image bawah ni




      6.     Siap. So korang boleh tengok dekat Mikrosoft Word di bahagian font untuk pastikan font yang korang download tu ada erk....Mudah kan???

Kalau tak de,cepat komen kat cik meera erk...hehehe



PERINGATAN!!! KALAU  TAK MENJADI MUNGKIN KORANG KENA DOWNLOAD NI DULU...




Nota Kaki Cik Meera
Hehe...saya budak baru belaja nak buat tutorial..salah dan silap harap maap yee...:)))

















   















No comments: