Add Me Follow Me Follow Me

Tutorial Blog: Nak Edit HTML Template or edit blog dah tak perlu Expand Widget Template.

Posted by Mira Rasidi | 08 May 2015 | 2 Comment
Assalamualaikum

First at all, sorry kepada yang keliru dengan tutorial blog meera. Mungkin kepada new blogger akan keliru dengan tutorial blog meera kan? Sebab ada yang tanya meera kat mana nak cari Expand Widget Template tuh???

Baiklah. Ingin meera jelaskan, HTML / code blog sekarang sememangnya dah upgrade cuolsss. ^^V. So korang dah tak payah susah payah nak tick Expand Widget Template bebagai dah. Memang code blog yang baru ni, dia bagi korang mudah-mudah je. Tak payah tekun gigih nak buat itu nak buat ini, nak tekan sana nak tekan sini dah okay. 

So bagi yang masih penuh keraguan di minda. Meh sini meera nak tunjuk sikit. So lepas ni dengan senang hati boleh folow tutorial blog meera. Jika ada yang folow lah. hihiks.

STEP 1:Sepeti biasa Log In ke blog masing-masing. Then  sila klik di Template macam contoh meera tunjuk kat bawah ni.



STEP 2: Kemudian klik Edit HTML.

STEP 3: Tekan Ctrl + F. dan akan keluar ruang Search seperti dalam gambar. Kemudian dengan senang hati boleh search code yang korang nak okay. 


P/s: Any problem boleh rojer meera di blog or directly message on FB k. Tapi sebelum itu, sekali lagi meera memohon maaf sekiranya Meera agak lambat memberi respon. Meera memang betol-ii memerlukan masa lapang untuk berbloggie. - - -