Add Me Follow Me Follow Me

Guardian & Watsons Special Offer!

Posted by Mira Rasidi | 16 November 2015 | 5 Comment
Assalamualaikum

Heyy. Long time no see. Hahahaha. Tiba-tiba mood menggila nak update blog alang-alang tengah free  disebabkan aku baru je masuk sem baru. So.... Agak buang masa sikit awal-awal sem ni. Takda nak stress stress sangat.
Argh.. cakap pasal stress nih. Aku tengah stress sikit fikir title untuk final project . Proposal hape belom siap. Haish. *Meh nangeh....*

Ok, Abaikan.
Sila focus pulak apa yang aku nak bagi tahu ni. Hihiks

Koranggg. Korang kaki  Guardian & Watsons macam aku nih., Nak habaq kat hangpa ni,  seperti biasa Guardian, Watsons  tengah buat Special Offer sekarang. But pleaselaa. Jangan aspect lebih depa buat Special Offer semua jenis barang pulak. Of course la , certain jee.

As customer, aku dah buat analisa. Untuk kali ini Guardian win! Sebab  Special Offer  gila-gila sikit kali ni. Untuk Watsons pula mira rasa kebanyakannya mira rasa as usual.  Mungkinkah aku berkata begitu dek kerana produk offer kali ini bukan produk-produk favorite aku? Yes. Kebarangkalian itu ada. Bhahah.

Kepada aulss yang nak tahu produk apa tengah offer sekarang, korang boleh terus direct pergi ke website Guardian or Watsons.
https://online.guardian.com.my/


http://www.watsons.com.my/

So if nak tahu barang apa yang tengah offer sekarang korang just tengok dekat website.  Tak payahlah susah-susah nak pergi ke kedai terkial-kial buat survey bagai kaann. Jimat masa jimat penglihatan.hahaks. So Pergi kedai just grab apa yang patut dan bayar. Bukankah itu lebih memudahkan??? Tak gituhhh? Makcik makcik kakak kakak adik-adik sekalian? Hikss. 

Kalau rasa-rasa malas extra extra malas takda masa so on, why not korang just buy online jaa . Sebab Guardian & Watsons pun ada provide buy online untuk customers mereka. Cuma yang bezanya ,need take time sikitlah sebab kena lalui proses penghantaran terlebih dahulu and maybe postage jugak akan dikenakan (tergantung kepada Terma dan Syarat) .

But untuk diri ini yang jenis kelam kelibut tak sabar semacam, kalau boleh nak barang terus ada depan mata,"Abracadabra " gituhh, So the best way is terus pegi grab kat kedai la kaaann. Bhaha. 
Hmm. For Watsons,  mereka jugak  ada buat special offer untuk buy online sahaja and tidak lupa juga kepada members Watsons. There is a special price for you .  Baiklah,  Watsons page, bagaimana untuk melihat special offer? Korang hanya pegi kepada link yang mira beri , so di mainpage itu korang boleh melihat special offer nya, Jika ingin tahu lebih banyak lagi, korang jugak boleh click Exclusive yang berada di page berikut

Bagi Guardian pulak, mereka telah categorize beberapa bahagian special offer. Step yang sama, jika ingin tahu special offer nya, just pergi ke link yang mira beri dan jika ingin tahu lebih lagi mengikut kategorinya boleh terus click pada kategori yang berada pada right side page.

Attention! DI SINI jugak mira ingin ingatkan, special offer ini bukanlah berlanjutan yee.  Hanya dalam tempoh tertentu sahaja ye.  So apa lagi? CEPAT. CEPAT. sebelum terlambat! kerana special offernya hanya beberapa hari ini sahaja.

Thank You.

Tutorial Blog: Nak Edit HTML Template or edit blog dah tak perlu Expand Widget Template.

Posted by Mira Rasidi | 08 May 2015 | 2 Comment
Assalamualaikum

First at all, sorry kepada yang keliru dengan tutorial blog meera. Mungkin kepada new blogger akan keliru dengan tutorial blog meera kan? Sebab ada yang tanya meera kat mana nak cari Expand Widget Template tuh???

Baiklah. Ingin meera jelaskan, HTML / code blog sekarang sememangnya dah upgrade cuolsss. ^^V. So korang dah tak payah susah payah nak tick Expand Widget Template bebagai dah. Memang code blog yang baru ni, dia bagi korang mudah-mudah je. Tak payah tekun gigih nak buat itu nak buat ini, nak tekan sana nak tekan sini dah okay. 

So bagi yang masih penuh keraguan di minda. Meh sini meera nak tunjuk sikit. So lepas ni dengan senang hati boleh folow tutorial blog meera. Jika ada yang folow lah. hihiks.

STEP 1:Sepeti biasa Log In ke blog masing-masing. Then  sila klik di Template macam contoh meera tunjuk kat bawah ni.



STEP 2: Kemudian klik Edit HTML.

STEP 3: Tekan Ctrl + F. dan akan keluar ruang Search seperti dalam gambar. Kemudian dengan senang hati boleh search code yang korang nak okay. 


P/s: Any problem boleh rojer meera di blog or directly message on FB k. Tapi sebelum itu, sekali lagi meera memohon maaf sekiranya Meera agak lambat memberi respon. Meera memang betol-ii memerlukan masa lapang untuk berbloggie. - - -

Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my

Posted by Mira Rasidi | 28 January 2015 | Comment
Asslamualaikum
Hello ^^V

Yahoo!..
Sempena "Chinese New Year" ni, Nile.com.my ada buat Giveaway . Baru sahaja terfikir nak shopping dekat Nile.com.my, alih-alih ada buat Giveaway. Yes!  Ini nama dia peluang depan mata jangan tak di endahkan. Belum cuba bulan tau. Tak gituhhh???? Ihikss

Apa benda Nile.com.my tuh??
Menjual barang keperluan secara online. Klik link ni--> http://www.nile.com.my/

Nile.com.my jual barang apa je?
Macam-macam ada. Dijual dengan harga yang berpatutan lagi murah.  Klik link ni--> http://www.nile.com.my/

Kepada kaki shopping apa lagi , inilah peluang korang untuk MENANG dan dapat item free kesukaan korang  dari Nile.com.my kerana:-
5 x Pemenang RM150 PERCUMA

So apa tunggu lagi cepat-cepat join sebelum terlambat. Boleh ikut sahaja cara meera buat kat bawah nanti.Agak-agak  confius boleh directly  click banner kat bawah ni. :)

http://www.nile.com.my/page.php?cd=96


Baiklah .Dengan penuh rasa gumbiranyaaa.  Item yang meera pilih adalah:-










Jumlah harga barang: RM45.10+RM30.50+RM21.40+RM23.20+RM24.00= RM144.20