Add Me Follow Me Follow Me

Dengarlah rintihan Meera Rasidi...

Posted by Mira Rasidi | 30 May 2013 | 2 Comment

Assalamualaikum. Kepada yang hensem & cantik belaka tiada cacat celanya. *Wah*

Okey.. Seperti yang anda-2 sekelian tahu Meera tengah cuti sem sekarang nih. Maknanya duduk rumah spend time dengan family tercintan & lepak-2 dengan makcik-2 yang serba cantik tuh.. Tapi.Tapi. Sedih tau kena buli je-dengan adik beradik..Mentang-2 la Meera jarang balik,. Sekali balik cuti lama bukan main gumbiraa dorang nih buli .. Huahhh..Huahhh..:(((. Nak diraung tak tercapai di akal.... Puihhhh!!!

Tau tak...:

Meera kena masak sorang-2... dorang tolong tau..,.tolong MAKAN..
Meera kena kemas bilik... dorang tolong tau..., tolong TENGOK
Paling best.. Kena buli dengan yang kecik tuh. Dia  paksa Meera buat nih-->

Tengok... tangan pun meera tak lukis..ahaha..alang da lupa lukis tangan ditambah dengan sedikit kurang kerajinan aku abaikan tangan dia. Sebab lukis ikut suka hati jee nihhh....kahkah...

Apapun... Nikmatnya bila balik dok rumah kan.. Walaupun dibuli  penuh hati yang ikhlas.. Semuanya adalah rutin yang betol Meera rindu... hahahah...

Hahah.Lupakan segala rungutan, Propa semua tuhhh.. #sajamintakbelaskasihan ..
Tak sebegitu zalim adik beradik Meera Rasidi okeyy... stop berimagin..Muahahahah...

P/s: Yeahh.. We are ready ----> Johor...^ ^.. Johor!! We come...


Bermulanya Semester Break utk Meera Rasidi #HappyHoliday!!!

Posted by Mira Rasidi | 28 May 2013 | 3 Comment


Assalamualaikum
Peace (!)

Berapa hari lepas punya entri.. baru nak ter-post-..sorry aulss..huhu
Yooo.... Mulanya semester break untuk Meera. Ehh-2 baru bape bulan da semestar break.?? Actually Untuk pengetahuan semua  untuk sem kali nih ada Short Sem & Long  Sem. So, Meera mula dengan Short Sem. and memang sangat pendek jangka masa belajarnya iaitu dua bulan sahaja.

Hahh.. Kemas bilik sudahhh.. Cuci baju sudahh.. Pack barang pown sudah.. Yeahhh !! Balik hometown tercinta... .Hahahak.. 

Okey.. To all MSU student selamat bercuti .... ^.^





# Doa bertemu Jodoh (Untuk Wanita)

Posted by Mira Rasidi | 01 May 2013 | 3 Comment

Assalamualaikum...

Okeyy... Tak tahu apa motif sebenar-benarnya Meera nak sharing is caring dengan korang .. ahahak..

Tapi yang pasti nih  doa bertemu jodoh untuk wanita. Dan bukanlah doa makan ataupun doa buka puasa yee. Okey faham dekat situ. Tak bagi tahu pown korang dah tahu.. Okk Fine!! Grrr
Actually macam manalah meera dapat doa nih kan..?? Yela kejap-2 tadi  jee singgah dekat blog Princess Syazliyana. Jadi agak tertarik pulak dengan doa nih..kehkehkeh..


Insyaallah.. Lepas nih akan aku cuba amalkan doa ini.. Moga-2 Allah mempertemukan jodoh yang terbaik untuk kita. Siapa yang tak nak memiliki imam yang boleh membimbing kita sesempurna mungkin iya tak?? 
*Wah.. Penuh perasaan jugak  kata-2 kat atas tuhh* 

Thanks banyak-2 kepada http://st0ryab0utprincess.blogspot.com .. Sebab share yee.. Nih jugak ilmu & pengetahuan. ^^V