Add Me Follow Me Follow Me

Jom comelkan window Google Chrome?? Caranya:-...

Posted by Mira Rasidi | 23 April 2013 | 2 Comment
Assalamualaikum

Lamanya..Lamanya Meera tak bagi tuto kan?? . Adakah perkhidmatan Meera Rasidi masih diperlukan?? Emuahahah.. Hopefully... Huehhueh...

Okey.. Mungkin ada antara korang yang sedar  atau baru sedar or memang dah lama sedar yang google chrome window  bole letak themes yang coel-2.... Motif nak letak themes..????  Iye, Just bagi menonjol kecomelan kita punya window google tuh. Tak ada apa-2 pown.. Tapi bagi Meera as seorang yang suka benda-2 kelihatan cute plus comel nih.. Of course tertarik dengan benda macam nih hokey...

Bagi yang  agak kurang kerajinan tuhh....Syuhhh.. Main jauh-jauh...Hummh.Hewhew

Contoh:-






Baiklah yang hensem yang cantek di sini caranya:-

1. Pastikan korang ada Google Chrome dulu okey. Kalau takda bole Download.

2. Buka window/tab Google Chrome

3. Klik pada Customize and Control Google yang berada di top iaitu bersebelah dengan ruang adress/search. Kemudian klik pada Settings

Contoh:-

4.  Setelah klik pada Settings akan keluar macam ni:

Kemudian klik pada button Get themes seperti contoh image di atas

5.  Pilih theme mana yang korang suka & CHOOSE THEMES

6.  Siap

P/s: Cer tengok..Jadi tak? Jadi tak?..Okey Selamat mencuba. Ada masalah roger-2 yup.. Calobete!!!


2 comments:

Linda said...

hoye hoye! berjaya...thanks mira..bru harini tau ;)

Mira MeeraiKiroro said...

yeahhh!wc dear