Add Me Follow Me Follow Me

Jom comelkan window Google Chrome?? Caranya:-...

Posted by Mira Rasidi | 23 April 2013 | 2 Comment
Assalamualaikum

Lamanya..Lamanya Meera tak bagi tuto kan?? . Adakah perkhidmatan Meera Rasidi masih diperlukan?? Emuahahah.. Hopefully... Huehhueh...

Okey.. Mungkin ada antara korang yang sedar  atau baru sedar or memang dah lama sedar yang google chrome window  bole letak themes yang coel-2.... Motif nak letak themes..????  Iye, Just bagi menonjol kecomelan kita punya window google tuh. Tak ada apa-2 pown.. Tapi bagi Meera as seorang yang suka benda-2 kelihatan cute plus comel nih.. Of course tertarik dengan benda macam nih hokey...

Bagi yang  agak kurang kerajinan tuhh....Syuhhh.. Main jauh-jauh...Hummh.Hewhew

Contoh:-






Baiklah yang hensem yang cantek di sini caranya:-

1. Pastikan korang ada Google Chrome dulu okey. Kalau takda bole Download.

2. Buka window/tab Google Chrome

3. Klik pada Customize and Control Google yang berada di top iaitu bersebelah dengan ruang adress/search. Kemudian klik pada Settings

Contoh:-

4.  Setelah klik pada Settings akan keluar macam ni:

Kemudian klik pada button Get themes seperti contoh image di atas

5.  Pilih theme mana yang korang suka & CHOOSE THEMES

6.  Siap

P/s: Cer tengok..Jadi tak? Jadi tak?..Okey Selamat mencuba. Ada masalah roger-2 yup.. Calobete!!!


Bakal IMAMku....

Posted by Mira Rasidi | 09 April 2013 | Comment
Assalamualaikum...

Wahh....Tengok title bukan main lagi kan... So jangan nak kaget/terkejot monkey ke hapa erkkk....Nih bukan cobaan ke main-main taip...Memang yela tuh tajok entry nyeee...
Emmuahahah... Agak tak boleh belah.. Tapi boleh diterima untuk tontonan umum.....kan..kan...

Choppp! Chopp! Jangan nak buat 'riuh' kat sini or gossip-2 liar yeee.... Bakal Imamku tuhh bukannya bermaksud Meera  nak introduce bakal suami ke or bakal tunang ....hahah. So tak payah scroll sampai bawah cari  and gali-2 manala gambar jejaka yang dimaksudkan..Sebab Meera sendiri pown  belom ketemu bakal imam untuk meera..

Actually.... Meera tertarik sangat menarik bila baca ciri-ciri bakal Imam kiteee to all da gulls by Ustaz Azhar Idrus nih kan.... & Things that interest me..bila baca.... So tak salah kan kalau Meera kongsi dengan korang jugak baik perempuan ataupun lelaki...heheh...

UNTUK BAKAL IMAMKU...:
16 Ciri suami yang baik menurut Ustaz Azhar Idrus.

1. Solat fardhu cukup 5 waktu.

2. Ada kerja gaji RM800-1500 ke atas, boleh bayar rumah sewa, boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh antar ke tempat keje. Nafkah zahir boleh bagi, bukan nafkah batin je tau.
 
3. Ada kenderaan: moto kapcai dah cantek. honda EX5 orait sangat la tu dengan 2 helmet. Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA. Sebaik-baiknya kereta, sebab nanti nak bawa isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan.
 
4. Lulus ujian fardhu ‘ain sekolah rendah. Maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul, apatah lagi mandi-mandi yang lain.
 
5. Boleh baca al-Quran dan boleh mengajar al-Quran walaupun setakat “Alif Ba’ Ta’” sampai Surah “Iqra’ Bismirabbikallazi Khalaq.”
 
6. Jenis lurus, baik & hati baik, tak menipu. Tadelah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi mengorat jiran taman sebelah.
 
7. Dia paham kamu, kamu paham dia. Paham jiwo gitu. Serasi bersama. Berbeza tapi boleh masuk.
 
8. Gedik joget-joget pun depan bini dan anak-anak je. Depan orang lain sopan santun gitu.
 
9. Jenis tak cemburu buta sangat. Cemburu macam ni ok, “Ehemm..ramainya kawan laki kat opis..Jangan sampai lupa abang taw..”
 
10. Belajar takat PMR je pun takpe, janji cara dia fikir tu matang dari yang belajar PhD.
 
11. Kalau dia jenis diam tak delah sampai orang kata tak bergaul dengan manusia lain. Kalau dia banyak bercakap pun tadelah sampai dia mengata-ngata orang lain.
 
12. Malas juga ke masjid, tapi dia pergi gak dalam sehari tu 2 kali sekurang-kurangnya Maghrib dan Isyak.
 
13. Walaupun tak kerap ke kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tu sampai terlupa nak tengok bola. Jika da kuliah di masjid muka dialah ada di antara orang-orang kampung.
 
14. Boleh susah senang bersama. Kalau isteri nangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan. Kalau isteri sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi.
 
15. Jenis senyum sokmo.
 
16. Tak tengok sangat awek cuns, duk tengok bini dia je walaupn bini dia tak cuns..



*Ahahh.... Gadis-gadis yang masih berstatus bujang.. Bersediakah anda untuk menjejak mereka?? Dan jejaka yang masih bujang, bersediakah/bisakah anda lakukan seperti yang dikehendaki?? HIHI...Renung..Renungkan...Insyaallah...:)*