Add Me Follow Me Follow Me

Simbol Comel untuk Facebook

Posted by Mira Rasidi | 13 January 2013 | 5 Comment
Assalamualaikum
Peace ^ ^V

Facebook-er tegar mesti ada perasan kan, dekat wall tuh macam-2 jenis simbol yang diletakkan bila friends facebook korang tuh hupdate status Facebook dia. Macam-macam bentuk simbol  yang hado... Dan yang Meera  perasan simbol paling femes  digunakan adalah simbol ini:- 


Dan banyak lagi.. Haish.. Tak terasa hingin jugak ke bila melihat simbol yang comel-2 tertempek dekat hupdate facebook dorang tuh kan... Wooo...Giler-2 rasa nak jugak tapi kalau simbol ' ♥ ' tuh dah memang hujung jarilah untuk kita kan? kan?...Tapi macam mana dengan simbol yang lain pulak hujung jari ke untuk kita??Errrr~~~Fikir sebentar.

Baiklah. Terus terang Meera katakan simbol-simbol ini tidaklah mendatangkan kepentingan mana pun. Ianya sekadar boleh mencantikkan lagi apa yang kita hupdate kat status tuh or diruang chating . Betol tak? Betol tak? .Bukan itu sahaja, memang tidak dinafikan juga ada dikalangan pihak yang kreatif lagi bijaksana menggunakan simbol -simbol ini mereka cipta pelbagai jenis bentuk.Buktinya nih hah:-

Couple in love
.♥/(,”).(“.)♥★
..★/♥♥/█♥★
.♥_| |__| |_ ♥

Hiii
Hiiii ♥♥
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ˜”*°•”*°
░░░(¯`:´¯)░♥ ♥ ♥
░.(¯ `•.|/.•´¯)♥ ♥
░(`♥•.(۞).•´¯)░(¯`:´¯)♥ ♥
░ (_.•´/|`•._)(¯ `•.|/.•´¯) ♥ ♥
░ ░ (_.:._)░░(¯ `•.(۞).•´¯)♥ ♥
░♥░ ░(¯`:´¯)░(_.•´/|`•._)♥ ♥
♥░.(¯ `•.|/.•´¯)░(_.:._)♥ ♥))
░ (¯ `•.(۞).•´¯)♥ ♥░♥░♫░░♥░░
░░(_.•´ /|`•._)♥__(__/) (__ /)
░♥░░(_.:.__)♥░░♥( = ‘.’ )( ‘.’= )
•°*”˜҈.•°*”˜҈░░ ♥”)__(”) (”)_(”)_(”)

Dalam masa yang sama, simbol-simbol ini boleh dikatakan dapat membantu kita untuk berinteraksi dengan lebih jelas. Iye.. Moga-moga dengan adanya simbol seperti ini  memudahkan  untuk kita menyampaikan sesuatu message yang lebih difahami  dan tidak perlulah mereka nak bertanya dua tiga kali..And buat-buat tak faham.,,Kelepukkk kang baru tahu...Hueh Hueh. Tak gitu kemudahan interaksinya . Bagi peace kalau anda setuju..?..Yeay! ^ ^

Okayhhh.. Tak perlu ngomel panjang lebar dah, Ini dia  simbol nya. -->

♥  ۵ 유 ღ  ♂ ♀ ☿♪♫♩♬♭♮♯°ø☩ ✛ ✜ ✝ ✙ ✠ ✚ ‡⋆ ✢ ✣ ✤ ✥ ❋✦ ✧ ✩ ✰ ✪ ✫✬ ✭ ✮ ✯ ❂ ✡★ ✱ ✲ ✳ ✴✵ ✶ ✷ ✸ ✹✺ ✻ ✼ ❄ ❅❆ ❇ ❈ ❉ ❊☹ ☺ ☻ ت ヅツッシÜ ϡ ٿ❢ ❣ ⁇!‽ ⁈ ¿ ¡ ⁉ ? ?☮ ✈ ♋ 웃 유 ☠ ☯ ♥ ✌ ✖ ☢ ☣ ☤  ♤ ♧ ♡ ♢ ♚ ♛  ☄ ☾ ☼℃ ℉ ° ❅ ϟ ❤ ❥ ❦ ❧ ✔ ✘ ▲ ▼ ◆ ◎ ☚ Δ ◕ ◔ Ω☭ ♒ 卐 ☪ ™ © ® ¿¡½ ⅓ ⅔ ¼ № ⇨ Σ ☁ ☂ ☃ ♂ ♀ ☿ ʊ ღ Ⓐ ❝ ❞ ❖✽ ✾ ✿ ❁ ❃ ❋ ❀✐ ✎ ✏ ✑ ✒ ✍ ✉ € £ Ұ ₴ $ ₰ ¢ ₤ ¥ ₳ ₲ ₪ ₵ 元 ₣ ₱ ฿ ₮ ₭ ₩ ރ 円 ₢ ₥ ₫ ₦ zł ﷼ ₠ ₧ ₯ ₨ KC र▲ ▼ ◄ ► ▶ ◀ ◣
➟ ➡ ➢ ➣ ➤ ➥ ➦ ➧ ➨ ➚ ➘ ➙ ➛ ➜ ➝➞ ➸ ♐ ➲ ➳ ➳ ➴ ➵ ➶ ➷ ➸ ➹ ➺ ➻ ➼➽ ← ↑ → ↓ ↔ ↕ ↖ ↗ ↘ ↙ ↚ ↛ ↜ ↝↞ ↟ ↠ ↡ ↢ ↣ ↤ ↥ ↦ ↧ ↨ ➫ ➬ ➩ ➪ ➭ ➮ ➯ ➱ ↩ ↪ ↫ ↬ ↭ ↮ ↯ ↰ ↱ ↲ ↳
↴ ↵ ↶ ↷ ↸ ↹ ↺ ↻ ↼ ↽ ↾ ↿ ⇀ ⇁ ⇂⇃ ⇄ ⇅ ⇆ ⇇ ⇈ ⇉ ⇊ ⇋ ⇌ ⇍ ⇎ ⇏ ⇐ ⇑⇒ ⇓ ⇔ ⇕ ⇖ ⇗ ⇘ ⇙ ⇚ ⇛ ⇜ ⇝ ⇞ ⇟ ⇠⇡ ⇢ ⇣ ⇤ ⇥ ⇦ ⇧ ⇨ ⇩ ⇪ ⌦ ⌧ ⌫≂ ≃ ≄ ≅ ≆ ≇ ≈ ≉ ≊ ≋ ≌ ≍ ≎ ≏ ≐ ≑ ≒ ≓ ≔ ≕ ≖ ≗ ≘ ≙ ≚ ≛ ≜ ≝ ≞ ≟ ≠ ≡ ≢ ≣ ≤ ≥ ≦ ≧ ≨ ≩ ⊰ ⊱ ⋛ ⋚⅟ ½ ⅓ ⅕ ⅙ ⅛ ⅔ ⅖ ⅚ ⅜ ¾ ⅗ ⅝ ⅞ ◢ ◥ ◤ ◥ ▸ ◂ ▴ ▾ △▽ ▷ ◁ ⊿ ▻ ◅ ▵ ▿ ▹ ◃➀ ➁ ➂ ➃ ➄ ➅ ➆ ➇ ➈ ➉ ➊ ➋ ➌ ➍ ➎ ➏ ➐ ➑ ➒ ➓ Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ Ⓔ Ⓕ Ⓖ Ⓗ Ⓘ Ⓙ Ⓚ Ⓛ Ⓜ Ⓝ Ⓞ Ⓟ Ⓠ Ⓡ Ⓢ Ⓣ Ⓤ Ⓥ Ⓦ Ⓧ Ⓨ Ⓩ ⓐ ⓑ ⓒ ⓓ ⓔ ⓕ ⓖ ⓗ ⓘ ⓙ ⓚ ⓛ ⓜ ⓝ Ⓞ ⓟ ⓠ ⓡ ⓢ ⓣ ⓤ ⓥ ⓦ ⓧ ⓨ ⓩ❏ ❐ ❑ ❒ ▀ ▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ ▉ ▊ ▋█ ▌ ▍ ▎ ▏ ▐ ░ ▒ ▓ ▔ ▕ ■ □ ▢ ▣ ▤ ▥ ▦ ▧▨ ▩ ▪ ▫ ▬ ▭ ▮ ▯ ☰ ☲ ☱ ☴ ☵ ☶ ☳ ☷ ♈ ♋ ♌ ♏ ♐ ♓┌ ┕ ┖ ┘ ┙┚ ┟ ┠ ┩┪ ┬ ┭ ┳ ┴  ┵ ┽ ┾ ╇ ╈ ║╒ ╗╘ ╙╚ ╛╜ ╥ ╦

*Anda dialu-alukan  'copy paste' kerana itulah cara untuk paste di Facebook. Tapi sebelum tuh. Roger dekat Meera yer. And like Meera di sini jugak  http://www.facebook.om/pages/Belog-MeeraSiGadisApril/122198587899360. TQ.:)

5 comments:

Cik Aishah said...

Baru tahu.. hehe... Saya nak copy paste ye...hehe... tq..:)

qanaah said...

assalamualaikum meera^^ qanaah april juga ;) btw.BW dan follow sini. mind to follow back? :) http://qanaah99.blogspot.com/

Nor Adilahatikah said...

wah! cantik blog cam ne wat?

Nor Adilahatikah said...

wah! cantik blog ....wat cam ne?

Anonymous said...

░░░(¯`:´¯)░♥ ♥ ♥
░.(¯ `•.|/.•´¯)♥ ♥
░(`♥•.(۞).•´¯)░(¯`:´¯)♥ ♥
░ (_.•´/|`•._)(¯ `•.|/.•´¯) ♥ ♥
░ ░ (_.:._)░░(¯ `•.(۞).•´¯)♥ ♥
░♥░ ░(¯`:´¯)░(_.•´/|`•._)♥ ♥
♥░.(¯ `•.|/.•´¯)░(_.:._)♥ ♥))
░ (¯ `•.(۞).•´¯)♥ ♥░♥░♫░░♥░░
░░(_.•´ /|`•._)♥__(__/) (__ /)
░♥░░(_.:.__)♥░░♥( = ‘.’ )( ‘.’= )
•°*”˜҈.•°*”˜҈░░ ♥”)__(”) (”)_(”)_(”)