Add Me Follow Me Follow Me

Ini dia font yang Meera guna dekat Header....

Posted by Mira Rasidi | 06 January 2013 | 1 Comment


Assalamualaikum

Weewittt....Kasi tegur dekat korang. Puihh! Agak kurang kesopanan... Ishh.Ishh..

Semalam., Sambil layan 'Running Man' sempat lagi buka blog tengok shoutbox sekejap sambil tuh sign in Facebook*Sempat lah berbual kejap dengan adik blogger* jugak. - Serius. Memang  tengok shoutbox jer. Ikutkan hati yang penuh mendalam nih, nak jugak buat satu entri.. Tapi dah tak sanggup...Betol tak sanggup..*Mood drama kejap* nak buat entri dah disebabkan muka sengal extravaganza penat dah tertempek. Weeeiihhh. Penat ooo...Baru balik jejalan..Wink~~

Hari ini barula tercungap-cungap nak buat entri hasilan dari bacaan dekat shoutbox semalam. Ada seorang blogger nih tanya Meera, font apa kat header Meera tuh.  Sebelom nih ,ada  yang bertanya bertanya, tapi masa tuh serius memang tak ingat font apa lah yang Meera pakai. Just roger dekat blogger tuh suruh cari dekat dafont jer. Iye dafont okey. Untuk pengetahuan anda semua, font dalam blog dulu dan sekarang memang kebanyakannya datang dari dafont. Thanks http://www.dafont.com.  Font dari anda takkan ku lupakan.

Memang tak dapat nak lepaskan  font dari dafont nih. Semuanya cantik agi sesedap mata memandang. Naik juling mata bila melamakan diri dekat dafont.com nih.. Ada jer font baru yang terserlah kelihatan dari masa ke semasa. Dan Salah satu yang meera gunakan dekat header ini ler,..... yang ditanya oleh beberapa orang tuh.

Nama fontnya, Jellyka Delicous Cake.  Cara nak ambil aka download font dekat dafont nih sangat mudah. Petik jari jer. Takda complicated mana pun. Tak caya? Mari tengok cara ambil dafont dekat sini-->Cara download font comel 

Kalau pasal pembayaran atau charge yang dikenakan,memang takda iya. Boleh main terjah jer ambil. Tapi tak tahu lah pulak dah ubah cara pengambilannya. Kena buat payment ke dulu or cukai nak masok ke apa kan? Ada cukai ke?.Entahla.. Huah Huah. ..  APapun, Cuba dulu..... Jangan terpengaruh sangat dengan  perkataan payment tuhhh... Hihik


P/s: Selamat mencuba. Semoga berjaya. Jangan lupa senyum sampai ke pipi ya. Hehehek^____^

1 comment:

Amanina said...

ok :) thanks kak meera !