Add Me Follow Me Follow Me

"Galaxy Y Hello Kitty"-Lets Party

Posted by Mira Rasidi | 30 November 2012 | Comment


Hah. Hah. Jangan nak tertonjol biji mata  tengok Galaxy Y Hello Kitty tuh. Peminat tegar hello kitty pulak jangan nak nafikan yang korang  tak menjerit sampai meroyan  sebut nama Galaxy Y Hello Kitty yer. Meera tahu memang sangatlah kiut & super duper comel.

Iyeee. Inilah keluaran khas dari Samsung  kepada para peminatnya. Dan dah tentu-tentunya keluaran yang comel nih bakal membuat para penggemarnya berpusu-pusu mendapatkan  keluaran limited edition nih. Siapa tak suka dengan kualiti yang ada dekat setiap jenama keluaran Samsung. Betol tak?  *Meera pown salah seorang satu pengguna tegar samsung. Memanggg berbaloi Okeyy:).

Buat pengetahuan anda semua ,sempena  pengeluaran Samsung Galaxy Y Hello Kitty, satu  BFF Party  akan diadakan Sabtu ini bertempat di GSC, Pavilion bermula pada jam 2.30petang-7 petang. So. Rasanya  masih ada peluang untuk anda turut serta dan dapatkan Eksklusif Pass . Pelbagai events yang bakal diadakan di Launch Party nih nanti.Bukan itu sahaja. Anda jugak berpeluang memenangi hadiah yang menarik lagi tertarik okey. Salah satunya adalah 'handphone'. . Woooo...Interesting kan? Apa lagi... Lets join it!:))


Untuk turut serta,.Boleh pergi ke-->https://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia/app_551679631513029 . Macam-2 ada. Nak join contest dan menang hadiah pown boleh. Hanya klik di link sahaja.


P/s:Cepat. Cepat. Sebelom terlambat.^__^

Err..Dengar lagu yang cute nih jerr....Sayang by Shae

Posted by Mira Rasidi | 24 November 2012 | 3 Comment

Sebelom tido. Meera  nak dengar lagu yang cute nih dulu --------------------------------

Nak dengar??Silalah klik.

Seriously. Sesangat lah cute lagu nih untuk korang yang tengah hot bercinta tuhkan....Kehkeh.* Yeke??Ko pown takda Bf Meera Rasidi . *Opppsss. No Komen.

Tip untuk korang
.... Bagi yang sesangat la malas nak menaip sms panjang-2 tapi nak luahkan isi hati dekat orang yang tersayang. Memang ada chemistry lah korang dengan lagu nih.Kehkeh.Just take in easy jer okey. Send  lagu nih kat dia. Lagi best time dia tengah marah. Insyaallah.Sejuk hati dia.Grrr..~~Kalau tak menjadi jugak,angkat tangan kasi piss jer!!!Huhuk.

Info untuk Korang
Mungkin ramai yang dah tahu  lagu yang dinyanyikan oleh gadis kacukan Australia-Riau nih selalu sangat diputar belitkan dekat radio no 1 Malaysia kita tuh iaitu Era.fm. *Era.fm jer pown yang meera selalu dengar* .Kehkehkeh.

P/s: Maaf agak meraban entri malam nih,Motif entri malam nih just nak share lagu yang chumel nih.Hihi. Baiklah yang hensem-2 yang cantik-2 lets melayan lagu yang chumel nih yerk..Hihi. Nite uolss. Basuh kaki baca doa sebelom tidur &  mimpi indah yer ;). Calobete!!!


Doa & Indahnya Rumah Allah

Posted by Mira Rasidi | 23 November 2012 | 4 Comment

Assalamualaikum..
Salam Jumaat
 ^_^

 Marilah sama-2 kita berdoa. Moga-2 kita semua sihat, dan ceria ketika menjalankan tugas serta sentiasa dalam peliharaan Allah SWT.

Ya Allah, Ya Tuhan Kami, 

Kami sambut kedatangan hari ini dengan kesyukuran kepada Mu. Sempurnakan 
nikmatMu untuk kami pada hari ini dan kekalkanlah nikmat yang telah engkau 
kurniakan kepada kami selama ini dan kurniakan kelazatan untuk kami dalam 
mengecap akan segala nikmat yang dikurniakan kepada kami. 

Ya Allah Ya Tuhan Kami, 

Kami memohon kepada Mu akan nikmat secukup-cukupnya, memohon kesihatan 
semulia-mulianya, memohon rezeki semewah-mewahnya, memohon umur
setua-tuanya, memohon rahmat dan nikmat sebanyak-banyaknya, memohon 
anugerah sebaik-baiknya, memohon sifat lemah lembut yang sehalus-halus 
Hikmahnya, memohon amal yang sebenar-benar faedahnya. 

Aminn..

Sumber:-http://faeizad.multiply.com-

Dan Meera  sertakan rumah  Allah yang indah ini buat tatapan semua.-->

Masjid Faisal, Islamabad – Pakistan

Masjid Biru, Yerevan – Armenia

Masjid Nabawi, Madinah – Saudi Arabia

Masjid Larabanga, Ghana

Masjid Jamie Asr, Brunei Darussalam

Masjid Great, Xian – China

Masjid Akhaltsikhe – Georgia

Masjid Kristal,Terengganu,Malaysia

Masjidil-Haram, Mekah - Arab Saudi



P/s: Subhanallah...Cantik dan Indah kan???:)



Sumber: isuhangat.net &  google image



Segmen:Add Follower Di Blog

Posted by Mira Rasidi | 20 November 2012 | 2 Comment

Assalamualaikum

Meera di jempot oleh blogger Fathin semalam. Beliau jempot meera join segmen. Thanks yer dear. Dah lama akak mu ini tak join segmen . Rinduuuunya nak join segmen pulak...Hihi....

Bagi korang-2 yang berminat nak join segmen nih jugak, dipersilakan klik image kat atas tuh yerk...Kat situ korang boleh tengok cara nak join segmen nih. Hurmmm. Buat pengetahuan korang, hadiah turut disediakan okeyyy..Yepppy!Yepppy! Mahu itu hadiah..KhihKhih...Tapi tak tahulah pulak apa jenis hadiahnya.. Huhu* Tak kisahlah semua tuh. Apa yang penting. * Moral Value* yang kita dapat yerk. Moga-2 boleh menambah teman dekat alam maya sambil-2 memupuk hubungan silaturahim  antara rakan blogger..^__^

Okey uolllss...Calobete...:)



Cara buat button Home|Dashboard|Follow sekali harum

Posted by Mira Rasidi | 18 November 2012 | 13 Comment

Assalamualaikum

Lamanya  tak buat tutorial kan?? Memang dah lama . Tapi tak pasti lama mana. Rasanya memang dah lama.Lama sangat * Berapa banyak lama dah?*Whteve. Yeah!.Time 4 tortoise.*upps*tutorial.^ ^..Sebenarnya tutorial kali ini ditanya oleh salah seorang blogger juga. Tapi cuma meera jer yang baru perasan beliau ada tanya pasal nih dekat shoutbox. Maaf dear. Serius, Memang tidak disengajakan.Kecuaian yang tidak sepatutnya terjadi:(. Takpa. Takpa. Untuk beliau, meera buat jugak tutorial nih yup. Bagi korang yang berminat boleh join sekaki. Dua kaki. Tiga kaki. Atau berkaki-kaki pown yer..Sila.Sila.Dengan senang hati Okeyyy....,, .Hehehek



Sebelum tuh. Wajib tengok contoh image dulu erkkk...--->


Aha. Seperti  dalam contoh image tuhla yang  nak dibincangkan cara pembuatannya .Kalau rasa contoh image agak menyakitkan mata, harap maklum. Sila tengok dekat button   Home|Dashboard|Follow meera tuh yer....  Ngee;)



1.  Dashboard > Layout > Add a gadget > HTML/JavaScript

2.  Copy kod di bawah dan Paste di ruang HTML/JavaScript
<div style="background image:url(http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/polkadots6.png);  padding: 5px; border:1px dashed #808080; border-top-left-radius: 5px 5px; border-top-right-radius: 5px 5px; border-bottom-left-radius: 5px 5px; border-bottom-right-radius: 5px 5px;position: fixed; top: 10px; right: 10px;"><center><span style=" ;font-family:Century Gothic;font-size:small;color:#808080;">Welcome To My Belog</span></center><center><center style="font-size:12px;"><center>|<a href="http://meerasigadisapril.blogspot.com/" target="_blank">Home</a>|<a class="linkopacity" href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=8694949323198608140" target="_blank" rel="nofollow" title="Follow !" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;">Follow</a>|<a class="linkopacity" href="http://blogger.com/home" target="_blank" rel="nofollow" title="Dashboard !" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;">Dashboard</a>|</center></div>

AAA: Gantikan kepada background yang korang suka
AAA: Gantikan dengan perkataan yang korang suka
AAA: Gantikan URL blog korang
AAA: Gantikan dengan blog ID korang

3.  Save. Preview.


P/s: Sebarang pertanyaan boleh langsung komen Meera yer. Selamat mencuba awak semua...^ ^V





5 Tentang 'Otak' Perempuan

Posted by Mira Rasidi | | 3 Comment

Assalamualaikum

Sumber: -Hah..Info kali nih meera dapat dari Majalah Remaja tau. Tadi ada buat bacaan sikit dari majalah remaja yang lama-lama. So , memang tertarik giler dengan info tentang perempuan . 


Iyer saya tahu, ramai lelaki kat luar sana tuh sering katakan yang perempuan sukar untuk difahami .Gara-2 emosi/sikap yang kadang-kadang berubah *tak tau pasal*. Jawabnya:Asalkan berubah sikit, "bendera merah" lah kena cop kat muka nih.. Wahai lelaki, takda reason lain ke korang nak buat penilaian..Asyik "bendera merah" jer yang jadi mangsa keadaan. :). Memang...Memang tak dinafikan kalau itu reason-nya. Tapi sebelum membuat sebarang spekulasi yang boleh mewujudkan sensitiviti , baiklah korang tambah ilmu pengetahuan tentang otak perempuan yang terkandung dalam 'LiveScience' nih yup. :)

P/s:Thanks 4 da Info Majalah Remaja :)............




5 Tentang "Otak" Perempuan

1. Perempuan menggemari cabaran pada usia matang
Korang tahu tak, semakin matang usia seseorang perempuan itu semakin dia menggemari  cabaran dan risiko. Jika terlalu berada dalam rutin yang biasa mereka akan merasakan hidup ini sepi dan kosong. Bukan itu sahaja, ketika ini perempuan  mempunyai keinginan kuat untuk melakukan lebih banyak untuk diri mereka.

2.  Perempuan melalui dua kali 'masa remaja'
Korang tahu tak, perempuan melalui 2 kali perubahan fizikal dan hormon yang membawa kepada perubahan suasana hati & ketidakselesaan secara fizikal. 'Masa remaja' yang ke-2 kali, terjadi saat seseorang  itu memasuki masa menopaus(perimenopause) yang mula terjadi sewaktu usia 43 tahun dan mencapai puncak sewaktu usianya 47-48 tahun. Umumnya semasa perimenopause seseorang perempuan itu akan mudah berpeluh  pada malam hari serta selalu terjadi perubahan 'mood'.

3.  Otak perempuan dipengaruhi kehamilan
Berdasarkan kajian  yang dikeluarkan oleh American Journal of Neurology tahun 2002, otak perempuan akan 4 peratus rosak semasa  kehamilan. Tetapi ianya akan kembali normal selepas 6 bulan kelahiran.

4.  Otak perempuan berusaha menghindari agresif
Melalui kajian yang dijalankan oleh Anne Camphell dari University Durham, perempuan  cenderung menghindari sifat agresif kerana mempunyai pemikiran jangka panjang. Namun tidak bermaksud yang perempuan  tidak memiliki sikap agresif. Hai ini demikian kerana perempuan boleh jadi agresif dalam cara yang berbeza dan lebih cenderung kepada pendebatan.

5.  Otak perempuan dipengaruhi semasa datang haid
Perubahan hormon yang berlaku akibat menstruasi juga boleh mempengaruhi otak dan tubuh seseorang perempuan,pemikiran , tenaga dan kepekaannya. Bagi kebanyakan perempuan,keadaan hatinya  akan mencapai titik terburuk saat 12 -24 jam sebelum menstruasi.





Ingat nak blog-walking jer lah

Posted by Mira Rasidi | 11 November 2012 | 3 Comment

Assalamualaikum

Hai yang hensem-2 yang cantik... *Kita ketemu lagi yerhh.*. Lama nyaaa....Lama nyaaa... Tak blog-walking. Rindu nak blog-walking... Then nak baca entri korang yang *awesom!* tuh,.. Kali ini buat sekian kali  yang keberapa tak tau , Meera hupdate blog setelah berapa minggu meninggalkannya.Huhuk. 

Errr...Bila dah muncul kembali  dekat blog sendiri yang tak sehebat mana nih.. Ingat nak jalan-2 kejap kat blog korang ler yerk.. Boleh tak? Boleh tak?. Nak baca entri  and hupdate korang yang best-2 tuh? Piss!..

Sebab...Meera belom ada idea bernas kat kepala hotak nih  nak hupdate somethin yang interesting plus extra awesome kat blog sendiri nih,,,kehkehkeh... So. sebagai langkah yang bijak kita blog-walking ajerlah sambil baca entri yup..sambil-2 boleh dapat *moral value* dari blog korang..
Okey Oulllsssssssssssssssss....

Okey peeps... Meera nak terjah blog korang nih..Ready....GO!
:)))))