Add Me Follow Me Follow Me

B1A4 Profile

Posted by Mira Rasidi | 30 September 2012 | Comment

B1A4, sebuah kumpulan yang memulakan karier  pada tahun 2011. Kumpulan kwintet ini terdiri daripada Jinyoung(Leader), Baro(Rapper), Sandeul(Main Vokal), Gongchan(Vokal) & CNU( Sub-Rapper). Nama Kumpulan ini connection daripada jenis darah mereka iaitu Baro, darah berjenis 'B' dan  Jinyoung, CNU, Sandeul, Gongchan pula darah berjenis 'A'.

Birth Name: Jung Jin Young
Stage Name: Jinyoung
Position: Lead Vocalist & Leader
Birthday: November 18, 1991
Height: 178 cm
Weight: 59 kg
Blood Type: A
Star Sign: Scorpio
Skills: Song writing, singing, acting


Birth Name: Shin Dong Woo
Stage Name: CNU
Position: Vocalist & Rapper
Blood Type: A
Birthday: June 16,  1991
Height: 182 cm
Weight: 64 kg
Star Sign: Gemini


Birth Name: Lee Jung Hwan
Stage Name: Sandeul
Position: Main Vocalist
Birthday: March 20, 1992
Blood Type: A
Height: 175 cm
Weight: 62 kg
Star Sign: Pisces


Birth Name: Cha Sun Woo
Stage Name: Baro
Position: Main Rapper
Blood Type: B
Birthday: September 5, 1992
Star Sign: Virgo


Birth Name: Gong Chan Shik
Stage Name: Gongchan
Position: Vocalist, Maknae, Face of The Group
Birthday: August 14, 1993
Blood Type: A
Height: 181 cm
Weight: 60 kg
Star Sign: Leo


B1A4's Photoshoot-->






B1A4's New Song-->



Sumber: Wikipedia, Sumandu, Google, Youtube

Watching Nada Cinta Last Episod...

Posted by Mira Rasidi | 28 September 2012 | 1 Comment
Story:

Now.., Meera  tengah layan Nada Cinta Episod Akhir @ Astro Ria. Fuhhh. Punya lama tunggu final episod drama nih. Sampaikan tiap kali tonton  Drama nih., tertanya-tanya bilala final episodnya. Nah! Hari ini harinya. Hehek. Memang lama betul drama nih bersiaran kan?? Entah-2 ada makcik-2 akak-2 kat luar tuh dah boring dah tengok drama nih. Tambah-2 pulak bila tengok watak Nia dan kuncu-2 yang memang boleh buat semua orang rasa nak baling jer apa yang hado kat depan mata kat muka dorang ...Muahahaha.


Tapi. Yang bikin semangat orang nak tengok drama nih gara-gara hero-2 drama nih yang sesedap mata memandang belaka. Betol tak ?Betol tak?  Wahai Gadis-2, Jangan nak nafikan okey.Hahahak. Apapun. Drama nih memang jadi tontonan rama okey. Mungkin disebabkan jalan ceritanya yang membuatkan penonton tak nak lari dari TV masing-2. Hehe.

Harapan---> Sememangnya mengharapkan drama nih Happy Ending. Tapi Meera ada search pasal drama nih.. Dorang kata happy ending. Semuanya ke jinjang pelamin gitu kan... Okeylah tuh!!!


P/s: Okey olsss.....Selamat Menonton. Calobete!!!.Nantikan. Sinetron Benci Jadi Cinta.:)


Cuak! Tengok Tab Menu tak ber-Isi...

Posted by Mira Rasidi | 26 September 2012 | 1 Comment


SERIUS. ...Tak tipu nih korang. Memang tadi Meera betul-2 cuak bila bukak Tab Menu Tuto/Freebies dan  Info/Tips Meera. Korang tau tak mula-2 Meera klik Tuto/Freebies.... Alah. Konon2 nya nak usya background sendiri yang hado lerr....Hmmh! Skali bukak.. Suprised....!! Boleh macam nih yang "kluaq" nye-->

Oisssh....Bila keluar macam tuh. Mulalah fikir buruk-2. eNtah-entah  dah diterjah ke hapo nih... atau. Jadi macam kes yang meera gatai tangan pergi tukar url blog....Habis semua kena ganti link baru..........Errrr,,,,Terkezzzut macam kena kejutan dah jadinya. *"Takpa.Takpa. Meera kau cuba klik lagi sekali kot-2 lah ade something error ke kan." Cis! Tuhah ayat yang dok keluar dari mulut ,  kononnya nak sedapkan hati yang dah kena virus cuak tuh..  Hmm.cuba punya cuba sama jugak. Hampa...


Tanpa. Mengalah sekali lagi Meera cuba pulak dekat tab menu  Info/Tips. ...Blurpppp!! Tertelan air liur nih. Tengok sama jugak keluar macam nih-->

*OMG..Apa dah jadi nih...... :((

So. bila memikirkan  isi-2 penting tab menu  kedua-duanya hilang tak tau pergi shoping kat mana, Meera cuba bukak balek di  Layout and edit semula tab menu Meera tuh. Alah. Cuba replace balik Link Page   Tuto/Freebies  dan  Info/Tips jer pown. Hmm, Cuba punya cuba, akhirnya ...Nah ada balikk...... Huhuk.Lega~~ Agaknyalah kan kali nih memang dia cuba nak main sorok-2 dengan Meera kowt. Muahahaha.---> Khihkhih. Ayat sewel.

Gamaknya jugak. Korang-2 yang pernah bukak  dua-dua tab menu tuh pown mesti pelik jugak kan. Tab menu nya ada. Isinya takda.Betol tak? Betol tak? KehKeh. -Serius Korang. Meera memang tak perasan sejak bila jadi macam tuh..

P/s:Okeylah. Kepada korang-2 yang pernah bukak tuh. .. Bak kata Amir Raja Lawak," Im Sorry..!!". Hehek. Senyum :))))


Folder dalam Pendrive hilang? Cuba Nih

Posted by Mira Rasidi | | 12 Comment


Assalamualaikum

Aissshh. Dah lama Meera tak hupdate blog kan . Dan dah lama jugak lah meera tak kongsi Tutorial dengan korang. Kalau dulu. Sehari 1 2 tutorial boleh kongsi dengan korang.:))...**So, hari nih meera ingat nak kongsi satu tutorial yang"special" sikit dengan korang. Tapi sebelom itu izinkan saya bertanya dulu ya. Pernahkan kalian mengalami masalah folder dalam pendrive hilang taktau pergi entah ke mana??Khikhih:D Hah. Situasi nih pernah berlaku kat meera okey. 

Actually. Folder dalam pendrive kita tuh ada jer. Dia sajaje main sorok-2 dengan kita. Muahahaha. Gurau-2. Sebenarnya. Punca folder kita tu boleh hilang disebabkan registary Windows dah tak betul gara-gara virus dah execute command.Itu pasal la. Tapi  kalau jenis virus apa meera tak pasti lah pulak, Yelah...Meera pown bukan arif sangat pasal nih. Meera buat tutorial ni  pown sekadar untuk berkongsi dengan korang dari hasil read & try meera.Itu Saja. Heee:). Kalau korang nak lebih jelas lagi. Korang boleh search masalah nih dekat laman web google sahaja yup.hihi

***Eh2. Nampaknya agak ter-over intro hari nih yup.Uppps.Sorry. Heheh.

Okeyla....Tanpa buang masa jom kita tengok cara nak dapatkan kembali folder dalam pendrive yang hilang tuh yup-->

PERINGATAN!Proses ini tidak akan function pada PC yang rosak terkena virus atau O.S rosak. Mesti ada 1 unit PC atau Laptop yang elok dan tiada virus. 

1.  Masukkan pendrive yang terhilang folder tersebut pada USB port > Bila O.S dah detect.... Tapi Ingat!!! Jangan buka. Close/Pangkah sahaja. (Tengok drive yang mana satu detect. Sama ada di  F:\ atau G:\ atau H:\ atau lain-lain)

2.  Klik butang START > Pergi di bahagian ruang search program and files di bawah dan taip RUN > klik RUN. Akan keluar seperti ini-->


#Seterusnya taip cmd > Klik OK

3.  Kemudian. Keluar pulak seperti ini-->


#Sila taip CD\  dan tekan butang ENTER. 


4.  Dan akan jadi seperti ini-->


#Nampak kan C:\> ??  Taip  attrib f:\*.* /d /s -h -r -s   di sebelah C:\> .  f:\ disebelah perkataan attrib bergantung daripada detect drive korang. Kalau pendrive korang detect pada G:\ hanya tukar f:\ kepada G:\ yer. Kalau pendrive korang detect pada H:\ just tukar   f:\ kepada H:\  . (Maksudnya kat sini. Korang tukar kepada drvive yang detect yup )


5.  Akhir sekali, tekan butang ENTER.  Siap.



P/s: Okeeeyy... Selamat mencuba yup....:). 




Mosaic Backgrounds

Posted by Mira Rasidi | 13 September 2012 | 5 Comment

Assalamualaikum
^ _ ^


Huhuh.Kalau nak hupdate apa-2 Entri sebenarnya  kena bergantung dengan kerajinan & mood Meera jugak a.k.a ikut suka  nak hupdate apa. 

So. Kerajinan & Mood untuk hari nih adalah   background baru untuk korang..:)
|
|
V
http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/mosaic12.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/mosaic11.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/mosaic13.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/mosaic14.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/mosaic15.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/mosaic16.png



P/s: Tak suka dengan warna kat atas tuh? Korang boleh comment untuk buat permintaan warna. Tiada charge dikenakan yup...Cuma mintak tolong korang klik Makcik Nuffnang meera pown takpe dah yer...;)))TQ



Antara Bilik Tidur Paling Unik & Cantik

Posted by Mira Rasidi | 12 September 2012 | Comment


Assalamualaikum

Okey korang. Petang-2 macam nih sambil hidup udara segar, Meera nak show kat korang sikit antara bilik tidur unik yang semestinya boleh buat meera dan korang mengimpikannya.Hah! Apa yang unik sangat tuh yer? Sini tengok jer --->






credits:Melayukini.net

P/s: Haissh,Dah jatuh cinta meera dengan bilik-2 nih. Mak...Angah nak bilik macam nih boleh???Hehek.
100x kali mak ko dok pikir Meera oiii....

Betol ke bila main blog akan masuk virus dalam Lappy kita?Betol ke?Betol ke?

Posted by Mira Rasidi | 11 September 2012 | 5 Comment

Betol ke? Betol ke? Ada orang cakap kalau main blog virus akan tersebar masuk dalam lappy kita? Hmm...Yang nihla buat meera dok tertanya-tanya. Betolke?. Aishh. Asal main blog jer virus masuk, asl main blog jer virus masuk , alamatnya tak ber-blog Meera. Huwaaa..Tak sanggup.Tak sanggup.

---->Nihla antara sebab tak ber-blog beberapa hari nih.Takut dengan virus
Hmm.Tengok....Menyeramkan kan..Grrr....Dan dalam masa yang sama fobia dengan Lappy kakak ku  rosak yang memang tak tau apa punca..Huuuuuuuu

***Er....Setahu Meera Virus akan tersebar sekiranya blog orang tuh ada virus. Tapi kalau tak ada takkan nak tersebar kot kan?kan?kan?Huhu*Maaf lehhh..Meera kalau pasal benda macam nih takda nak arif pown. Tuh yang tertanya-tanya nih. Sebab sesangat lah Fobia dengan virus kat atas tuh.hihi

Dan kalau ada yang arif pasal nih. Bolehla korang tulun meera yang tengah  blur nih kan??Heheh..Hope ada la yang nak menolong yer..heheh..



Calobete!!!!