Add Me Follow Me Follow Me

Dah 55 tahun kita Merdeka kan..

Posted by Mira Rasidi | 31 August 2012 | Comment

Syukur Alhamdulillah. Tahun nih dah masuk yang ke-55 kita bebas dari penjajah kan. Hmm. Bila teringat story yang arwah tok nyang selalu dok cite kat cicik-2 dia time zaman dijajah dulu. Confirm rasa macam nak meleleh air mata nih. Yelah. Perit betol time zaman  dijajah dulu. Hari-hari makan ubi kayu jer .Kadang-2 tidur pown tak lena gara-gara takot fobia trauma bebagai. Kata toknyang, time zaman toknyang anak dara dulu. Kawan dia pernah di bawa lari dik penjajah dengan basikal. Alah. Basikal tua tuh...Hmm. Semenjak tuh kawan dia tak tau hilang ke mana dah. -_-

Hari ini. Semua tuh hanya tinggal sejarah untuk arwah toknyang dan kita semua. Dan boleh dikatakan juga satu nostalgia hitam oleh nenek moyang kita yang pernah lalui situasi perit nih. -->Itu pasal lah meera tak berapa gemar sangat sejarah yang berkenaan penjajah/dijajah ni. Confirm sentap bebagai la.huhuhuk...

Dan hari ini jugak. Tiada lagi istilah dijajah dan penjajah. Sebab Malaysia dah diiktiraf sebagai negara yang Merdeka. Kini.Negara yang pernah menjajah kita suatu ketika dulu pown telah mempunyai jalinan yang baik dengan negara kita...^___^.Aminnnn...........:))

Dengan ini...,Meera mengucapkan---->>

Merdeka!Merdeka!Merdeka!



P/s: Tak lupa jugak kepada bapa saudara Meera, Khairol Azli Othman yang sambut hari lahirnya hari ini..."Selamat hari lahir yang ke 35 ayah Li..:)

#Entry tanpa Kata|Indahnya Aidilfitri PART 1

Posted by Mira Rasidi | 29 August 2012 | 7 Comment

Bangun pagi buat persiapan diri
Untuk menyambut hari kemenangan
Indahnya aidilfitri yang dinanti-nanti
Inilah koleksi Meera Rasidi di hari lebaran

Suasana Malam Raya di Kampung Meera-->
 Liplap-Liplap di rumah Wan & Pah

 Suasana di halaman rumah Wan & Pah

 Budak eksited nak main buang api

 Ikut giliran yer dik..

 Piss!Yo

 Cucuq....Cucuq....

Wah!

 Bako lemang

 Inilah tukang bakonya..

Rendang dah siap

Daging masak itam dah siap..Fav meera nih..

 Lemang turun temurun pown siap malam raya jugak tau..


Anugerah TerIndah Di Dahi Ku..

Posted by Mira Rasidi | 27 August 2012 | 4 Comment

Suatu ketika dulu,selalu tertanya kenapa aku diberikan tanda ni. Kenapa?Kenapa? Kadang-2 terasa rendah diri bila melihat tanda dekat dahi ni. Yela. Masa tuh budak-2 lagi. Kita tak faham apa itu anugerah dariNya. Sampai pasang niat nak buang tanda dekat dahi nih bila dah besar nanti.

Yang paling tak patut selalu aku buat adalah cuba nak tutup tanda kat dahi nih konon-2 nya. Tapi apakan daya semuanya tak berjaya.^ ^ Mungkin tindakan aku masa tuh sebab malu gara-gara orang yang lalu lalang confirm tengok aku kalau lalu sebelah dorang. Kadang-2, Ada jugak staraight to the point meneguk.Bila dah macam tuh  mulalah hati nih  bedetik. Eh~~Buruk sangatkah ke aku nih hah? Ke aku pakai baju rabak?Macam-2lah yang ada dalam benak fikiran nihkan.Yang paling best. Aku pernah berangan, Eh~~ Aku Chantek kot hari nih..Kahkah. Yang tuh memang tak bolek blah. Perasan tahap apa tak tau..Muahahah

Tapi.Alhamdulillah buat masa nih belom pernah sama sekali aku kene ejek dengan kawan-2 gara-2 anugerah terindah nih. Belom pernah ada jugak yang cuba menjolok-jolok aku untuk buang anugerah terindah ni. Setakat menyakat sikit-2 tuh, alah beselah.Aku pown suka menyakat orang.Hahahak

Bagi aku. Aku berpandangan setiap apa yang diberikan oleh-Nya adalah suatu kesempurnaan yang tak ternilai untuk kita. Yela aku patut bersyukur sebab aku dilahirkan begitu sempurna tanpa cacat cela. Dan bila dah besar nih barulah aku terfikir. Rupa-2nya Allah memberikan anugerah yang paling terindah dekat aku. Dan anugerah yang diberikan ini tidak semua orang dapat memilikinya.

Pernah ada jugak yang bertanya. Meera tanda kat dahi tuh taknak buang ke?..Jawapan aku. Eh~~Selagi tak mengaibkan buat apa nak buang. Nih tanda rezki.Anugerah Terindah....KhihKhih.Kan-2??

Ada jugak yang awal-2 bagi pesanan. Eh meera jangan buang tau tanda kat dahi tuh. Cantik. Kalau buang confirm lain punya. Bukannya  membesar pown.[Bukan statement perasan okey. Nihla yg selalu di cakap oleh  saudara mara ku.sepupu sepapat dan teman-2.].Hihi**Hmm. Bila ada yang cakap macam tuh.Terasa lega hati dan bertambah confident. Sampaikan kadang-2 tak sedar yang ada tanda yang comel nih.. Hehek.


P/s: Bersyukurlah. Apa yang kita ada. Kerna Sudah begitu sempurna apa yang kita terima .:))
Pisss!!!



Berwajah Baru Bersemangat Baru

Posted by Mira Rasidi | | Comment

Assalamualaikum
Peace!^^V

Agak kayu rasa jari jemari ni bila dah lama tak hupdate blog kan. Idea yang bertimbun dalam kepala  "hotak" nih pown tetiba jadi kaku disebabkan dah lama tak menaip. 

So. Hari ini dengan penuh excitednya meera nak merasmikan blog meera yang dah berwajah baru nih. Kalau nak cakap pasal baru, hmmm takdalah berwajah baru mana pun. Ubah sikit-2 jer. Sekadar yang rajin.Kehkeh~~

Errrr........Dah alang-2 blog berwajah baru dah tentulah semangat baru nak hupdate blog pown berkoba-koba. Tambah-2 pula, terasa diri ini amat lama bebeno dah jadi "chipmore" kat blog nih. Sekejap ada sekejap takda.

P/s:Apa nak buat dulu nih yup?Nak hupadate blog ke?Nak blogwalking? Nak folow-mengfolow ke? Nak..........................Ah.! Banya bendanya aku nak buat..O_o
Orait Calobete.....!!!!


Aishhh....Dah lupa nak hupdate blog yer..-_-

Posted by Mira Rasidi | 03 August 2012 | 3 Comment

Semenjak berbisnes biskut raya  bersama makcik tercinta  nih  Meera dah hampir lupa nak hupdate blog dah. Nak menyentuh blog nih pown dah "penyegan" dah. Gamaknya kalau di biar nih mahu nak bersawang,bersawung bebagai nih..

Tapi kan..tapi kan...takda niat di hati ini nak membiarkan blog nih terbiar begitu saja tau . Semua ini gara-gara masa memproses biskut raya yang ditempah oleh adik-2, kakak-2 dan makcik-2..hehek.

So. Bagi yang merasakan meera tak meng-folow apolo blog korang lagi tuh or tak membalas segala komen atau message yang hado...,harap korang faham lah yup. Insyaallah. Meera akan beri respon yup.Tapi ada ke yang nk menengok blog titew yang tak seberapa nih hah???Ada ke?Kalau takda pown.Takpalah.Syiok sendiri sorang-2 pown takpelah.Keh Keh.


P/s: Bagi korang yang nk roger-2 dgn meera dgn lebih mudah.Boleh pm meera dekat Belogmeerasigadisapril di  FB or di group We love Bloggie saje yer...Kalau kat FB bolehla meera intai-2 jugak.Huhuk...okey.Calobete!!!