Cara DOWNLOAD Lagu[MP3] Melalui You Tube

Posted by Mira Rasidi | 05 June 2012 | 6 Comment
Nampak Logo Youtube kat atas tuh? Nampak tak? Nampak tak? Hmm. Kalau dah ada logo youtube tuh dah tentu-tentulah Tuto kali nih ada kena-mengena dengan Youtube kan?*Iye. Semestinya. Sebab dekat title kat atas tuh pown Meera dah nyatakan. HeheK.

Selalunya kalau nak download lagu[mp3] banyak yang guna 4shared jer kan?Mungkin jugak ada yang tak tahu sebenarnya youtube pown kita boleh download as mp3. Hmm. Baiklah. Jom kita sama-2 tengok macam mana nak gunakan kemudahan yang sedia ada nih untuk memudahkan kita meng-Download lagu. Macam meera nih hah. Yang kaki download lagu memanjang.Huhuk. Kiranya kalau lagu yang takda dekat 4shared tuh. Korang bolehlah download jugak dekat youtube la yup. Wah!Awsomelah. 

--->STEP<---

1. Pergi kepada -->youtube.com>Search lagu yang korang nak.

2. Copy URL/Direct LINK lagu yang korang nak. (Seperti contoh image di bawah)-->

3. Kemudian, pergi ke Link ini-->http://www.youtube-mp3.org/

4. Paste URL/Direct Link  lagu yang korang Copy di Youtube tadi di ruang kosong pada ruang kosong di http://www.youtube-mp3.org/. & klik Convert Video. Kemudian, tunggu seketika.(Seperti contoh image di bawah)


5. Setelah klik pada butang Convert Video, akan keluar seperti di bawah-->

6. Save File. Dan Siap.


P/s: Yeah! Tak susahkan? Selamat mencuba okey.;)))





6 comments:

Anis Zulhas said...

Wahh ! Terima kasih unnie ! ^^

MeeraGadisApril said...

http://www.blogger.com/profile/16716310657710628707:welcome dear^ ^

lurvlolipop said...

JAZAKALLAHUKHAIRAN ;)

insan ank said...

Syukron ya ukthi...
ahirnya ketemu juga post kaya gini..
jangan lupa mampir..

kay sara said...

terima kasih Meera Si Gadis APRIL :)

fenndyst.NET said...

Lagubagus.Net - Download lagu Mp3 Terbaru on Vikacu.com