KemunculanKu dengan penuh kegedikan

Posted by Mira Rasidi | 25 June 2012 | Comment

Assalamualaikum
 Hello. Hye. 
Kepada peeps ku semua.
^ ^

Keh. Keh.Aku. Meera Si Gadis April muncul kembali. Almaklumlah. Bergelar bisneswoman sambilan nih banyak komitmennya. Kalau nak berbloggie macam dulu tuh memang tak dapat ler . *Hamboi! Mengalahkan PM kita sibok ko nih meera......^ ^.*So..Kiranya kemunculan tuan belog yang "hhhaaaado"  untuk kali ini dengan penoh rasa "kegedikan" di dalam dada. Choi!!Tak mau gedik-2,nanti orang tak suka. Tak pasal nama  kena blacklist, blog kena godam ke hapekan.Errrrr..... Mintak jauhlah.Sememangnya tak hingin. Ehek^ ^

Sebenarnya kan. Kalau korang perasan. Semenjak dua menjak nih, lagu tema kat blog  meera nih asyik bertukaq-tukaq ja. Hmm. Rasa dah boring dengan lagu tuh, tukar lagu nih pulak. Rasa lagu nih macam tak "syiok" jer, Cari lagu lain pulak.Hmm. Kalau macam tuh lah gayanya. Tidak dipanggil gedik kah itu?Cer habaq mai?Bukan gedik jer . Nak dilabel minah  giler+sewel pown ada yang tega kowt.Mmmuahahah.
|
V
**Gamaknya macam nihla kowt kegedikan yang melanda kat meera time dok tukaq-2 lagu tuh kan?.KhihKhih**

Euuuuww.Whtevelah.Heheh.~~Kepada yang perasan tuh. Korang buat-2 tak tau, buat-2 tak dengar, buat-2 tak nampak, buat-2  tak tengok jela yup. Gamak dah rasa tak tau nak buat-2 dah, korang klik butang Pause teros. Senang cite.~~. Hah! Baik tak tuan blog nih? Siap bagi tips/kaedah/cara semuanya  sekali okey. Huah. Huah. 



P/s: Apa-2 powm.Senyum. Senyum. Calobete!!!:))))).Maaf sekiranya saya buat anda boring tahap apa tak taukan.
Lalalala





Paw Print Cursor

Posted by Mira Rasidi | 19 June 2012 | 2 Comment
Assalamualaikum
Hye peeps.

Err. Kalau di congak-congak.Agak lama Meera tak kongsi cursor dengan korang kan?
 Hmm.Bila dah "khope" itu rasanya, Mulalah tergedik-gedik time tengah cari cursor tuh.
Akhirnya. Cari punya cari  ada jugak yang berkenan kat hati nih.Pastu. Cepat-2 save cursor then touch- up sikit dengan pelbagai warna yang hado...~~

HAH.Dah siap.Apa lagi. Selamat menikmati cursor yang dihidangkan nih yup.Pilih jer mana suka..KehKeh~~.

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv10.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv11.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv12.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv13.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv14.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv15.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv16.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv17.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv18.png

http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/PinkPawPrintv19.png




Drama Terbaru Lakonan Randy Pangalila & Elfira Loy

Posted by Mira Rasidi | 15 June 2012 | Comment
Sape yang tak kenal dengan jejaka hensem yang pernah bergandingan dengan Elfira  Loy dalam Telefilem BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG tuh?Cer habaq mai?.Grrr~~Semestinya remaja-2 kat luar tuh confirm kenal dia kan?Kan? Jangan nak nafikan  or noktah berbagai yer.Huah.Huah.

Sebelom telefilem ini ditayangkan, sememangnya  jejaka hensem ini pernah berlakon dalam beberapa Sinetron Indonesia yang pernah ditayangkan di Malaysia. Antaranya Cinta Fitri, Cinta Kirana,Cinta Melody dan yang terbaru tengah dok sibuk ditayangkan dekat Astro Ria tuh, Nada Cinta.Aissh.Famous cite nih. Family Meera. Jiran sebelah rumah Meera .Jiran sebelah rumah  Jiran Meera semuanya layan cite nih.,Keh-2

Eh tak keluar topik pulak. Sorry. Terlebih sudah!Muahahaha

Actually . Entri kali ini Meera nak promo drama  bersiri terbaru berjudul Dalam Hati Ada Taman yang bakal ditayangkan di Astro Ria sebanyak 13 Episod tak lama lagi. Seperti BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG,dalam Drama ini,sekali lagi Randy Pangalila digandingkan kembali dengan pelakon kecik molek yang sedang meningkat naik  iaitu Elfira Loy.

Ahak. Bagi yang suka bebeno dengan Randy Pangalila & Elfira Loy, jangan lupa saksikan gandingan mereka dalam drama terbaru ini yup. ^__^. Dok jer depan TV tuh. Jangan nak merayap mana-mana atau buat kuih ketayap yup.KahKah.


Sebagai penutup untuk entri kali ini. Meera ada sediakan sedutan dari drama nih-->

Follower yang ke 500.Alhamdulillah-

Posted by Mira Rasidi | 14 June 2012 | 2 Comment

Assalamualaikum.
Hye aullls.



Alhamdulillah. Buka-2 jer blog tadi, nampak  followers dah mencapai jumlah 500. Ekeleh. Ko nih Meera follower yang ke 500 pown nak heboh-2 ke?Orang lain dah beribu-ribu berpuluh-ribu dah.
Ehek.* Eh.~bukan niat hati nih nak menunjuk-nunjuk. Tapi itulah target meera sebenarnya. Dan meera pown dah tetapkan seandainya follower blog Meera dah mencapai  500 ,akan Meera wawarkan follower yang ke 500 di Blog  Meera nih.Ehek~ Tambah-tambah pulak, meera nih  suka tahap maksimum dengan nombor 5. Itu pasal  lah 500 menjadi pilihan.Ngee^ ^.-->Itu ja sebabnya? Haha, Whateve. Bagi meera nombor 5 tuh cukup bermakna untuk meera.:))Hihi.

Eh. SiapaFollower bertuah yang ke 500 tuh? Hah, Nih dia orang nya. Comel tak? Comel tak?


Follower bertuah nih menggelarkan dirinya Waniey.Dan berumur 21 tahun--->Eh. Kakak meera lah yup.:) .Beliau kini sedang melanjutkan pelajaran di UPM in Food Study.Wah!Cayalah sis ku..hihi. Aha. Ada yang nak berkenalan ke? Bisa ajajajajaa....~ Just Klik Image kat atas tuh yup.Image atas tuh meera Print Screen melalui header beliau.Then, kalau dah Klik tuh jangan lupa nak meng-follow-follow-apollo.-->Nah.Habis bercampor hadok  dirojak oleh aku.Huah Huah.




Dah baca? Jempot Join Sini Pulak--->





Worldless Wednesday| Time Tengah Famous+Giler T-Shirt Tulisan.^.^

Posted by Mira Rasidi | 13 June 2012 | Comment
Sweet Memory@2009:Orang berT-Shirt ala-2 Statement kita pown nak jugak.
Mmmuahahahah...


*Ehek. Sweet tak? Sweet tak?Terserlah sehati sejiwanya..^.^

We ♥ Bloggie GROUP. Jom Join^ ^

Posted by Mira Rasidi | 12 June 2012 | Comment


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم . Assalamualaikum



Mungkin ada yang perasan logo yang ala-ala logo tuh ke blog Meera nih kan? So. Entri hari nih sememangnya ada kena mengena dengan logo yang tertera tuh.:))


*ATTENTION! Kepada  semua bloggers anda dijempot turut serta dalam We ♥ Bloggie GROUP .^ ^. Tiada charge dikenakan, Free Mori jer...Cuma-2 ada beberapa syarat  sahaja yang ditetapkan oleh Meera. Alah mudah jer syaratnya.Tak da buat kepala korang pening lalat lalut lalot ke apa pun.

***Antara syaratnya:-

1. Mesti ada account Facebook.Kalau tak camne nak join kan.Dan juga, merupakan salah seorang blogger.-->Yang bukan blogger tuh nk join boleh jugak. Kalau serela sesudi lah...KEHKEH

2. Folow Blog Admin & Like Fan Page Admin.(Tiada paksaan.).^ ^.

3. Hanya dibenarkan tinggalkan Ping. Bukan Spam.


Kepada yang ingin turut serta dalam  GROUP ini bolehla Klik pada logo image di bawah ini-->
-->Menghargai Setiap Penulisan Kita Dengan Meninggalkan Ping di  We  ♥ Bloggie <--
-->YES-Ping<--
-->NO-Spam<--
&.....Read Entry & Ber-Blogwalking...


Wordless Wednesday|Antara Lukisan-Lukisan 3D Yang Awesomeeee....

Posted by Mira Rasidi | 06 June 2012 | 4 Comment
Seperti biasa, Hari ini adalah hari mem-post gambar tanpa sebarang kata-2.
Gambar yang nak dikongsikan hari ini cukupla awesome....Cer tengok-->
















P/s:Hah?Awsome kan?Apa pendapat korang?Heheh.


Credit untuk apesal.com

Cara DOWNLOAD Lagu[MP3] Melalui You Tube

Posted by Mira Rasidi | 05 June 2012 | 6 Comment
Nampak Logo Youtube kat atas tuh? Nampak tak? Nampak tak? Hmm. Kalau dah ada logo youtube tuh dah tentu-tentulah Tuto kali nih ada kena-mengena dengan Youtube kan?*Iye. Semestinya. Sebab dekat title kat atas tuh pown Meera dah nyatakan. HeheK.

Selalunya kalau nak download lagu[mp3] banyak yang guna 4shared jer kan?Mungkin jugak ada yang tak tahu sebenarnya youtube pown kita boleh download as mp3. Hmm. Baiklah. Jom kita sama-2 tengok macam mana nak gunakan kemudahan yang sedia ada nih untuk memudahkan kita meng-Download lagu. Macam meera nih hah. Yang kaki download lagu memanjang.Huhuk. Kiranya kalau lagu yang takda dekat 4shared tuh. Korang bolehlah download jugak dekat youtube la yup. Wah!Awsomelah. 

--->STEP<---

1. Pergi kepada -->youtube.com>Search lagu yang korang nak.

2. Copy URL/Direct LINK lagu yang korang nak. (Seperti contoh image di bawah)-->

3. Kemudian, pergi ke Link ini-->http://www.youtube-mp3.org/

4. Paste URL/Direct Link  lagu yang korang Copy di Youtube tadi di ruang kosong pada ruang kosong di http://www.youtube-mp3.org/. & klik Convert Video. Kemudian, tunggu seketika.(Seperti contoh image di bawah)


5. Setelah klik pada butang Convert Video, akan keluar seperti di bawah-->

6. Save File. Dan Siap.


P/s: Yeah! Tak susahkan? Selamat mencuba okey.;)))





6 Hari aku menghilangkan diri kerana.........................

Posted by Mira Rasidi | 04 June 2012 | Comment

Wah. Wah. Weh.......Kali nih agak lama jugak meera menghilang yer. Kalau nak dikira-kira dah masuk 6 hari tak berbloggie.Tak ber-blowalking dan membalas komen dan jugak apa-2 yang patut. ERRR..Kalau esok pown meera tak berbloggie. Nah hambik! Jawabnya seminggu lah  tak berbloggie .Huah. Huah.

Sedia maklum wahai korang semua, 6 hari meera menghilangkan diri kerana hari tunangan kak long  tercinta. Dia adalah satu-satunya kakak yang meera  ada. Dan satu-satunya cucu pertama kepada wan & opah yang bakal dimiliki orang lain. So. --> Memang busy laaaa.....EHEK~~Nih punmain mencelah dalam kesibukan .Ngee~~

Aha. Tambah-2 pulak meera sekarang dah tak boleh beri komitmen sepenuhnya terhadap blog. Iyelah. Seperti yang meera dah nyatakan pada entri yang dulu tuh, Semua ini disebabkan kekangan masa sebab berbisnes bersama ibu saudara tercinta iaitu mamacik ku.hihi...Hmm, Kalau meera jarang menghupdate blog, tak sempat nak membalas komen atau mesagge di shoutbox, dan belom mengfolow korang yang meng-folow tuh .Harap Faham lahyup. Insya-Allah. Kalau ada masa terluang meera akan cuba sedaya upaya meera untuk melaksanakan tugas sebagai seorang blogger yer.:)

Grrr~~~Dari tadi dok pot pet..pot pet. EH. Mana gambar tunang kak long meera nyer??
Muahaha....Nak dijadikan cerita,Adik meera yang belajar kat KL tuh terbawak kamera pink comel tuh balik KL. Aisshh~~Tak taulah macam mana dia boleh terbawak  balik. Gamaknya suruh dia simpan. Sekali dia simpan dalam beg dia. AHAHA. So. Memang terlupa lah kowt nak bagi balik. Kiranya habis dengan gambar-2 tunang lah dia bawak pergi KL sekali.umhhhh.umhhhh....umhhhh.......Kak Lang. Kak Lang...Keh3.

*Kalau ada yang nak tengok gambar hari tunang akak meera tuh. Banyak-2lah bersabar yer. Kita tunggu kamera pink sampai Gerik dulu. ^___^. Bagi yang tak hingin, boleh pergi  tengok cite Upin Ipin.hehek~~-->Sebab saya pown suka cite Upin Ipin. Nanti boleh story-2. Muahahah.

Okeylah. Ini ajerlah untuk entri hari ini. Tunggu meera untuk next entri yup...Calobete!!^ ^