Kotak Komen comel versi 2

Posted by Mira Rasidi | 07 May 2012 | 15 Comment
Salam peeps.
Jika ada yang perasan,korang mesti ada nampak kotak komen meera dah berlaku sedikit perubahan kan.Alah.Perubahan yang meera buat tuh pown takdalah ketara mana pown.Just letak background dekat footer comment jer. Err.Cuba tengok image nih-->


Aha.Sedikit perubahan jer kan..touch-up sikit-2 jer.^ ^

Nak kotak komen macam nih jugak?Kalau nak jom tengok STEP.

1. Dashboard>Design>Edit HTML>tick Expand Widget Templates

2. Cari kod ini:(Bagi memudahkan pencarian tekan Ctrl F serentak or F3.Kemudian,Copy Paste kod di bawah di kotak Find: & tekan Enter)
]]></b:skin>

3. Copy kod kat bawah & Paste DI ATAS kod  ]]></b:skin>

#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#FAAFBA !important;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;
padding:5px;
font-size:14px;
font-weight:bold;
border:1px solid #ffffff;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;
font-size: 12px;
border-left: 1px solid #FCDFFF;
border-right: 1px solid #FCDFFF;
margin-top: -5px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;
font-size: 13px;
font-weight: normal;
margin-bottom: 20px;
background-image:url(http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/polkadots3.png);
border-left: 1px solid #FCDFFF;
border-right: 1px solid #FCDFFF;
border-bottom: 1px solid #FCDFFF;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;
margin-top: -12px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}
*Warna Purple: Gantikan dengan warna yang korang suka.Klik SINI untuk cari warna.
*Warna Biru: Gantikan dengan background yang korang suka.

#PERINGATAN!
Sekiranya korang dah ada kod kotak komen yang lama.Pastikan korang DELETE terlebih dahulu.Kemudian,barulah REPLACE dengan kod  di atas.


4. Save.Preview.


***Kalau kotak komen korang tuh tak menjadi,korang cuba setting ini dulu.

1. Dashboard>Settings>Comments

2. Kemudian,cari perkataan Comment Form Placement >Tick Pop-up Window

3. Save.

4. Siap.


Kalau tak jadi jugak.Hmm.Tak dapatlah teman nak nolong da....Ngee~~

15 comments:

yaya c domo said...

huhu.. best tuto ni..

Nurul Anisah said...

Thank you =)

fatin ♫ said...

10q!! menjadilah lame dh cari..

MeeraGadisApril said...

@fatin ♫:okey.wc dear:))

Anonymous said...

ERK KNPE EH TK JDIK t_t

Nur Irdina said...

dah jadi! cantik sangat! comell.

#thanks ye =DD

Sabrina SA said...

tq :)

Asma Sah said...

Yess ! menjadi .. thanks kak

Hanan Rashid said...

Akak saya pakai blogskin . Saya tak jumpa kod tu . Macammana ye ?

Nur Husnina Ismail said...

tq kak..lma dah cari..ni bru jadi

Nabihah Azman said...

assalamualaikum akak, knapa saya buat tak jadi eh? Boleh tolong tak..

Nabihah Azman said...

Kak miraa, kalau saya takde org komen lagi, bilaa buat ni mmg tak mnjadi eh?

Mira MeeraiKiroro said...

@Nabihah Azman hai dear, tak semua jenis template boleh buat erk. awak gunak template apa?

Mira MeeraiKiroro said...

@Mira MeeraiKiroro hai dear, hmm sepatutnya mcm tuh. try leave comment dulu.

Abby Hee said...

tq s0 much ,, finally ley gak buat c0mment b0x tuh :D j0m singgah sini --->> http://abbywildchild93.blogspot.my/2015/12/cara-buat-duit-dengan-clixsense_10.html