Add Me Follow Me Follow Me

Button Follow|Dasboard macam Meera

Posted by Mira Rasidi | 05 May 2012 | 4 Comment
Eh~~.Terasa aneh lah pulak bila tak berentri tuto dengan korang .Baiklah.Meera nak ajar korang tuto yang mudah-2 jer kat korang.Sebelom tuh nak tanya korang nak buat Button Follow|Dasboard with text macam Meera tak?Alah.Macam nih ler-->

Kalau korang nak,Jom tengok STEP yang mudah lagi senang nih yup.

1.  Dashboard>Design>Page Elements>Add Gadget>HTML/JavaScript

2.  Copy kod kat bawah & Paste di ruang HTML/JavaScript
<div style="background-image:url(http://i1237.photobucket.com/albums/ff465/meerasidi/bihastripe3.png);  padding: 5px; border:1px dashed #808080; border-top-left-radius: 5px 5px; border-top-right-radius: 5px 5px; border-bottom-left-radius: 5px 5px; border-bottom-right-radius: 5px 5px;position: fixed; top: 10px; right: 10px;"><center><span style=" ;font-family:Century Gothic;font-size:small;color:#808080;"   >Ayat Korang Di Sini</span></center><center>|<a class="linkopacity" href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=Blog ID Korang" target="_blank" rel="nofollow" title="Follow !" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;">Follow</a>|<a class="linkopacity" href="http://blogger.com/home" target="_blank" rel="nofollow" title="Dashboard !" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;">Dashboard</a>|</center></div>

*AAA: Gantikan dengan URL Background yang korang suka.
*AAA: Size border korang.
*AAA: Pattern border.Boleh tukar kepada solid/dashed/dotted
*AAA: Warna border.
*AAA: Warna Font.
*AAA: Gantikan dengan ayat korang.
*AAA: Blog ID korang.Klik SINI untuk tuto dapatkan Blog ID

#Klik SINI untuk dapatkan kod warna

3. Preview.Save.


P/s:Selamat mencuba yer awok semua...^ ^

4 comments:

hazdnul said...

thanks sis..mencari bende ni lah..hihi.. nak tanya asyik terlupa je..haha..ni dah ada,apa lagi..buat jelah..tq ^__^

MeeraGadisApril said...

hahah..okwyh dear^ ^

hylmyazaara said...

thanks sis..lama dah cari ni.. :)

Cik blogger said...

wah...tuto nih....credit tuk anda