Add Me Follow Me Follow Me

Cara Download Blog

Posted by Mira Rasidi | 08 May 2012 | 1 Comment
Assalamualaikum..
Hola...^ ^

Disebabkan aktiviti menggodam blog dalam kalangan superman,batman,ultraman semakin berleluasa,Meera nak kongsi dengan korang cara macam mana Download Blog.Actually cara ini adalah salah satu langkah berjaga-jaga sekiranya berlaku pernerjahan tanpa tauliah ni kat blog korang.Kiranya kalau blog korang tuh kena godam,korang bolehla back-up blog korang balik kan.

Tanpa melengahkan masa,Jom tengok caranya-->

1.  Pergi ke Settings>Basic

2.  Blog Tools>klik Export Blog.
Contoh-->

3. Kemudian,klik Download Blog
Contoh-->


4. Save.Simpan elok-2 di folder yang selamat okeyh.^ ^.

5. Siap.



#Cara upload kembali fail yang korang download tuh,boleh ikut cara nih pulak-->

1. Settings>Basic

2. Blog Tools>klik Import Blog
Contoh-->


3. Klik Choose file.Pilih fail yang korang download.>Enter the characters>Tick Automatically publish all imported posts>IMPORT BLOG
Contoh-->


6. Siap.



P/s:Sebaik-baiknya,sentiasalah back-up sebagai persediaan..^ ^

1 comment:

hazdnul said...

wah..nasib jumpa tuto ni..so leyla backup t..hehe..tq akak ^__^