Add Me Follow Me Follow Me

Ahh~~Welcome to Nginx!!Eh....Dah takda lah pulak...

Posted by Mira Rasidi | 09 May 2012 | 1 Comment


Welcome to nginx!


Ehem.Ehem.Nampak tak?Nampak tak kat atas tuh?Kalau tak nampak jugak cepat-2 pergi ambil kanta pembesar  halakan dekat font tuh.Kehkeh~~

Wahai korang semua,pernah alami masalah bila korang nak bukak mana-2 web akan keluar macam font kat atas tuh...Hmm.~~Confirm rasa nak menyumpah bebagai kan(Upss!.Takmau-2.Tak baik-2)Huhuk.Bila nak bukak web Blog jer dia yang keluar.Bila nak bukak web Facebook  jer dia keluar .Buat berkali-kali pown dia jugak yang keluar.Aisshh!Nampak sangat nak bermanja dengan kita nih.Kahkah.

Semenjak dua menjak nih,Macam tuh jugaklah berlaku dekat meera.Siap ada yang bertanya.-->"Kenapa naik Welcome to nginx ?Ada Virus ke kat Lappy nih?".Itulah soalan terhangit yang ditanya oleh adik meera.~~

Bila cakap virus jer...,.Mulalah terkial-kial cari penawarnya.Then,mulalah jugak mencari natang apa Welcome to nginx yang suka bebeno bermanja-manja tuh.Ehek~~Cari punya cari.Akhirnya jumpa.~Sekali jumpa,Alamak.Bukan bahasa kebangsaan kita lah pulak.Takpa-2 baca jugak.Buat-2 faham.Akhirnya faham sikit-2.Nasib baiklah serumpun.Boleh jugak memahaminya.:)

Tapi.Tapi.Minta maaf bebanyakla kat korang sebab tak dapat nak eksplain banyak-2. Meera sendiri pown masih samar-2 dengan maksud sebenar.Tapi hasil dari bacaan meera.Meera rasa Ia bukanlah seperti yang disangkakan iaitu,Virus. Aha.Jangan nak yakin sangat.Meera pown kurang pasti nih.Kang gatai-2 nak buat andaian,Langsung ku dikatakan pembawa cerita sesat.Grr~~^ ^

Dah tahu sikit pasal Nginx ,Meera pown teroskan perjalanan  mencari cara menghilangkannya pulak.Nah!Akhirnya Meera jumpa dekat laman web nih-->http://berbagifun.blogspot.com.Thank for da info yer kamu^ ^.Laman web nih pown salah seorang blogger yang nun jauh di sana. ERR~~Bagi korang yang rasa nak hilangkan Welcome To Nginx,bolehla ke link ini-->Menghilangkan Tampilan Welcome To Nginx!.Kemudian,bacalah entri beliau dari mula sampai habis yup.Beliau ada bagitahu caranya.Aha.Lepas korang dah ikot cara tersebut,jangan lupa Refresh okey.^ ^

Baik...Itu sahaja.Selamat Mencuba.

Tak salahkan kita mencuba? 
But,Kalau tak berjaya jugak.Tak dapatla Meera nak menolong ...


P/s:Fuh~~Agak panjang berjela-jela ceritanya.Thanks kepada yang sudi besarkan mata tuh ^ ^



1 comment:

MISS Z BERCELOTEH said...

ok.. hehehe nnti miss z cuba ^^ TQ ea