Add Me Follow Me Follow Me

Links Font Bershadow+Line

Posted by Mira Rasidi | 17 April 2012 | Comment
Hola~~.....Weewit..
Apa khabar peeps...?Nieh,Meera nak kongsi new tuto dengan korang ni.Sudi tak?sudi tak?Ececeh~~..

OK.Tuto untuk korang hari ini...,Sila rujuk pada title di atas yup.Tak perlu nak repeat balik..heheh.
Emmhh.Tak taula pulak kalau ada yang dah nak muntah dengan tuto ni disebabkan dah lapok  dek panas kan.Whteve ler...Meera baru jer gatai-gatai main kod jap-2 tadi.Then,jumpa.Hehe.~~So.Kiranya.Meera ke yang ketinggalan zaman ni?(Confirm aku yang ketinggalan zaman.HuahHuah).

Apa-2 pown.Meera tetap nak kongsi dengan korang.Oisshh.Orang tengah excited giler ni.Jangan halang excited yang tengah meluap-luap ni yup.Ehek.Now.Jom terjah hala tuju sebenar.^ ^

Sebelom tu,tengok contoh image dulu>>>

SEBELUM HALAKAN CURSOR

SEMASA HALAKAN CURSOR



STEP
1.  Dashboard>Design>Edit HTML>tick Expand Widget Templates

2.  Cari kod ini:(Bagi memudahkan pencarian,tekan Ctrl F serentak.Kemudian,Copy Paste kod di bawah di kotak Find: & tekan Enter)
a:hover {
#Bagi yang tak jumpa kod a:hover { , Korang just Copy Paste kod a:hover { DI ATAS kod a:visited { ye.

3.  Copy kod ini & Paste DI BAWAH kod a:hover {
font-size: 13px;
text-shadow: 2px 2px 7px #808080;
color:#FF96BF;
border-bottom:1px dashed #808080;
font-weight:0;
text-decoration: none;
}

#Sekiranya terdapat kod di bawah kod a:hover { ,  DELETE kod tersebut sehingga kod  }

*AAA: Size font bila cursor dihalakan.
*AAA: Siza Shadow. Atas,Kanan & Bawah.
*AAA: Warna Shadow Font.
*AAA: Warna Font
*AAA: Size line/garis
*AAA: Pattern line/garis.Boleh tukar kepada dashed/dotted/solid
*AAA: Warna line/garis

#Klik SINI untuk dapatkan warna.
4.  Preview.Kalau jadi,Save sambil kata Huray! yup.^ ^

5.  Klik SINI Okeyh.Ngee~~


P/s: Yeppy!Chaiyok-2....^ ^

No comments: