Ha!Kenapa Belog Meera not found+Takda Tutorial?~~

Posted by Mira Rasidi | 16 April 2012 | 6 Comment
EH~~Kenapa ni?Kenapa ni?...Kenapa dengan belog meera ni?.~~
Ini ha.Cuba korang baca komen ni....





Ehem..Kesian dengan yunk-2 Meera ni...Baiklah..Kakakmu ini nak jelaskan perkara yang sebeno-beno..nye yer.

Tersebutlah kesah.....,disebabkan penangan+gatai nak tukar nama link belog.Bila dah gatai sangat nak tukar link tu..cepat-2 ler pergi dekat Setting>Publishing.Then,dengan suka hati taiplah  link baru untuk gantikan link lama(Dalam hati:"Err...Takmau pakai dah link ni.Buang jauh-2").Oihh.Terasa happy gilerlah bila dapat tukar link tu kan.Yelah semangat di mercu la konon sebab dah tukar ke nickname baru kan?Huhuh~~Sekali dengan link belog lah nak tukar.~Ehek.Betol-betol.Nampak? dah tak guna nama cikmeera lagi kan?Tak caya?Baca Entri ni>>>Jangan Panggil Ku Cikmeera Lagi~~


Alih-2,Bila dah tukar.......,Nah Hambik! Satu masalah lagi timbul..Meera terlupa  kalau dah tukar link,Secara automatik links Entri kita pown akan berubah kepada links baru...Emmh.Time-2 tu jugak la, rasa macam nak meraung+hantuk kepala ke dinding jer...~~Errhh.Mahu Meera tak naik gila.Terpaksa ubah balik semua link dekat Pages,Nuffnang & dll..(Dalam hati kata.".Why-2?Toloooonggg...!!!")Ssuup..Ssuupp...

Tapi,demi korang tersayang & jugak belog tercinta ni, .Meera sanggup gagahkan diri untuk pulihkan balik belog Meera ni tau..Naik sakit tulang bont** dibuatnya.Kehkeh.Duduk bangon-2.Duduk bangon-2.Baru siap....Hmm lega...,,,Tapi tak tau la pulak kowt-2 ada lagi link yang tercicir kan...Ngee~~Wahai korang-2 semua.Kalau  link yang tercicior tu,tolonglah maklumkan kat Meera yup...Heheh.

AHak!Peringatan untuk korang.
Bagi sesiapa yang ingin mengubah link belog ,Pastikan korang bersiap sedia fizikal & mental secukupnya.HuahHuah....Kehkeh...

Korang.Ada tak cara bila nak tukar link belog..semua links akan berubah automatik?.Takyah edit-2 lain dah?(Ada ke?Main demand jer aku ni.Semua nya nak mudah...grr~~)Heheh~~...Kalau ada sharing is caringla...Meera kalau pasal benda camni agak kesengalan sikit...Tak mau tekut-tekut yep..Heheh....


P/s:Nah!Dah bagi jawapan...Dengan senang hati folow tuto meera balik yup...Kehkeh.Kalau ada error dekat mana-2 link,Roger dekat Meera yup.^ ^

6 comments:

hazdnul shafina said...

ehehe..sian kak meera kita nih... terkezut ceq tengok blog kak meera tak jumap dah..hohoho... bru nak usha lagi tuto..now dah boleh..happy3..hihi... mcam kenal pulak yang kat printscreen tuh..hahaha..

MeeraGadisApril said...

@hazdnul shafinahahah..ha'ah .sape tu yup...adik hazdnul ye..kehkeh

insan biasa said...

assalamualaikum..
aridz pnah tuka link..
cmna nk baiki x pahe la kak meera..

in fact.. bila aridz nk bwat gadjet 'u might also like this' dya nnty kuar entry aridz yg da aridz delete.. i mean yg lama..

ley tlg x..

tntiu

#desperate

hahafyza said...

hehe , fyza pun pernah tukar link , haihh ! jadi lah same mcm sis meera jugak :D then tukar blik link lme , huihuii senang hatii :D

MeeraGadisApril said...

@insan biasawslm dear...even akak tukar link.,tak da lah pulak dlm situation mcm adik ni....tp dluu masa first2 akk berbloggie.akk aser akk pernah alami tht situation.tp akk pown x sure sgt punca dri ape la adik.akk main hentam redah jer.alih-2 okeyh balek.huhu.soela dear,,kalau pob mcm ni akk x pro la..ngee~~.better adik tnya yg bpngalamn.akk baru lg dlm blog ni dear^ ^

MeeraGadisApril said...

@hahafyzahaha..yeke?aduishh...heheh...xpe2..tslamat..hehe