Add Me Follow Me Follow Me

Cara Buang Line Border Pada Gambar

Posted by Mira Rasidi | 12 April 2012 | Comment
Ehem...Ramai yang tak suka bila image dekat post/entri dorang ada line border dekat keliling kan?
So.Bila ada yang tak suka,Cikmeera teros nak kongsi tuto ni dengan korang.:))

Contoh>>>
#Ha.Nampak tak line border keliling image tu?Nampak tak?Nampak tak?^ ^

Orait jom kita delete line border tu yup.Biar jadi macam ni>>>
#Okeyh.Now.Dah takda kan?Yezza.Jom tengok cara nak Delete yer.:))


STEP

1.  Dashboard>Design>Edit HTML>tick Expand Widget Templates

2.  Cari kod ini:
.post img, table.tr-caption-container {
 ATAU
.post img

#Kalau tak jumpa macam kod atas tu jugak,cuba lah try & error yup.Korang cuba cari kod yang lebih kurang  ada kod .post img yup.
Hmm...Kalau tak jumpa jugak.Tak dapatlah teman nak menolong ..Ngee~~

3. Bila korang dah jumpa kod  yang dicari, korang cuba tengok dekat bawah kod itu ada lebih kurang macam ni:
padding:4px;
border:1px solid $bordercolor;

So.korang just gantikan yang cikmeera birukan dengan 0 .

Faham semua?^ ^If korang tak jumpa,cubalah cari yang lebih kurang yup..:)))

4.  Preview tengok.OK?..Save ler...


P/s:Hari-hari makan kaya,Semoga berjaya!..KhihKhih..

No comments: