Add Me Follow Me Follow Me

Cara Tukar kepada Cursor Comel BerHover

Posted by Mira Rasidi | 10 April 2012 | Comment
Salam kembali cikmeera ucapkan kepada korang semua^ ^.
AHA.Petang yang agak kelihatan mendung di kawasan perumahan cikmeera  buatkan tetiba mood nak kongsi tuto dengan korang menusuk ke jiwa.(Jiwang atau S**** ayat aku ni?)Brr...Muahahah.Apa kena-mengenanya pulak cuaca mendung dengan mood nak kongsi tuto?~HuahHuah.Memang entah apa-2 kan?....


AH.Wateve lah..!(.Ececeh.Speaking pulak dah.).~~Haha.Tak kesah.Cikmeera tengah semangat juang ni nak kongsi dengan korang new tuto.So.Abaikan sahaja kata-kataku yang mengarot entah kemana tu yup.Jom kita bertuto..Come on bebeh!~~


Yeppy!Cikmeera sebenarnya nak kongsi dengan korang cara buat cursor comel berhover.Uitt..Apa pulak cursor berhover tu?
Oyeah.Cursor berhover tu bila korang halakan cursor korang dekat links ,akan bertukar dengan icon cursor yang lain.Alah.Macam cikmeera punya cursor tulah yunk-2 oi..Huhu~~.Ada faham kah?




Jom tengok Stepnya ^ ^

1.  Dashboard>Design>Page Elements>Add Gadget>HTML/JavaScript

2.  Copy kod kat bawah & Paste diruang HTML/JavaScript
<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(URL cursor 1), default;} a:hover {cursor:url(URL cursor 2),wait;}</style>
*Warna Biru: Gantikan dengan URL cursor sebelom nak halakan ke links
*Warna Merah: Gantikan dengan URL cursor semasa nak halakan ke links

#Untuk dapatkan cursor comel2 boleh klik SINI atau pergi kepada freebies cikmeera

3.  Preview.Jika berjaya.Save Okeyh.

4. Klik SINI yup:))


P/s:Okeyh.Semoga berjaya..keep ur smile yup:)))

No comments: