New Navigation Tab Versi 1

Posted by Mira Rasidi | 27 March 2012 | 4 Comment

Hello aulllss...Have a nice^ ^
Wah!.Pagi yang indah (sambil menggambarkan seperti image di atas).hehe.Yeke?Iyelah.Memang tidak dapat diimaginkan.Ada baeknya jugak yerk bangon awal-awal pagi ni.Dapat melihat ciptaan Allah SWT yang begitu indah lagi mengagumkan ini....:))

Yezza..Badan segar mugar+fresh triple buatkan cikmeera rasa macam nak share ngan korang macam2 tuto hari ni.Larat ke ko cikmeera? Dont Worry,I'll try My best yo...^ ^.Insyaallah 2 new tuto untuk korang hari ini pastinya akan disediakan oleh cikmeera.Jika stil kekal fresh mungkin 3 atau 4 tuto untuk hari ini.Muahahaha....Depend on de situation la yunk.Hihi


Orait...Nak new tuto tak?nak tak?nak tak?
Baiklah.Cikmeera nak kongsi dengan korang cara nak buat navigation tab macam ni>>>




S0.Lets Continue with de Steps yerk...

1.  Dasboard>Design>Page Elements>Add gadget>HTML/JavaScript

2.  Copy kod di bawah & Paste di ruang HTML/JavaScript
<center><center><a href="URL Page1" target="_blank">Tajuk1</a>︳<a href="URL Page2" target="_blank">Tajuk2</a>︳<a href="URL Page3" target="_blank">Tajuk3</a></center></center>
<!---- 2622 -----!>


*Warna Merah: Gantikan dengan URL Page Korang
*Warna Biru: Gantikan dengan Tajuk Page Korang.

3.  Preview.Kalau tak ada masalah.Save.




P/s:Selamat Mencuba.^ ^....Tinggal jejak korang untuk cikmeera jugak yerk..

4 comments:

iqa zulaika said...
This comment has been removed by the author.
iqa zulaika said...

Nice tutor cik meera.. keep it up

Cikmeera said...

@iqa zulaikaOyee..dear^ ^

cik.blogger. sengal said...

salam..tgk tuto ye...nuff tuk dia :)