Add Me Follow Me Follow Me

Header Hilang Apabila Disentuh(Hover)

Posted by Mira Rasidi | 12 March 2012 | 7 Comment
Hey Korang.
Tuto kedua untuk korang hari ini agak special.Cikmeera nak share dengan korang cara nak buat header hover macam cik meera.Nak tahu macam mana?Cuba korang sentuh header cikmeera dengan cursor,tiba-tiba hilang kan?
Aha.Menarik tak?Nak buat jugak?OK.Jom ikut step bawah.^ ^



1.  Dashboard>Design>Edit HTML>tick Expand Widget Templates

2.  Cari kod ini:(Untuk memudahkan pencarian,tekan CTRL F serentak.Kemudian Copy Paste kod di bawah di ruang Find: & tekan Enter)
h1.title {
ATAU
#header h1 {

3.  Copy kod di bawah & Paste DI ATAS kod yang dicari tadi.
  #header:hover {
    padding-left:160px;
    -webkit-transition: 2.5s;
    -webkit-transform: rotate(6deg);
    opacity:.01;
    }

4.  Preview.Cuba sentuh pada header,Jadi Or tak,Kalau jadi,Save OK.



P/s: Selamat Mencuba Yunk...^ ^.Jangan lupa credit untuk cikmeera yee.:))



Credit untuk Amalina
 

7 comments:

cik chemist said...

wah...mmg sy cri..thx..btw sy ade bt giveaway..jemput join ^_^
http://luvlypolkadot.blogspot.com/2012/03/rainbows-giveaway-by-cik-chemist.html

MISS IMAKASIHDANI said...

follow here, comel blog.

jom dtg blog sy pulak ;)
DENYUT KASIH MEDIK

Aniss said...

kak meera , anis tak dpat cari kod tu lahh . Kenape ek?

MeeraGadisApril said...

@Aniss:yeke?..kod ni jer yg akak tau..adok try & error jer yup^^

jia creatifelt said...

terima kasih,jadi^^

MeeraGadisApril said...

@jia creatifelt:wlcme^ ^

Nurul Alya said...

Thanks , Jadi :D