Add Me Follow Me Follow Me

Double Underline Pada Post

Posted by Mira Rasidi | 06 March 2012 | 1 Comment
Aha.Baru jer kejap-kejap tadi cikmeera ada share dengan korang satu Tutorial ..Tapi yang itu just ada satu underline jer kan.Nak tengok macam mana?Klik SINI.
Baiklah kali ini cik meera nak ajar kongsi dengan korang macam mana nak buat double underline pulak.So.bagi yang tak suka underline yang cik meera kongsikan tadi tu,bolehla cuba tutorial ini pulak.
Sebelom tu,tengok contohnya dulu yerk.

Contoh Double Underline>>>


1.  Dashboard>Design>Edit HTML>tick Expand Widget Templates

2.  Cari kod ini:(Untuk memudahkan pencarian,Tekan Crtl F serentak.Kemudian Copy Paste kod di bawah di kotak Find: & tekan Enter)
u {

3.  Kalau dah jumpa,Copy kod di bawah & Paste DI BAWAH kod yang dicari tadi.

text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #FFB9C8; padding: 0px;}

*AAA:Ketebalan underline
*AAA:Pattern underline.Boleh tukar kepada solid/dashed/dotted
*AAA:Warna underline

#Nak warna?Klik SINI


4.  Preview.Save.




Aha!Kalau korang tak jumpa kod u {, Cuba cari kod ini pulak
/* Header

Kemudian,Copy kod di bawah & Paste DI ATAS kod  /* Header
u {text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #FFB9C8; padding: 0px;}

*AAA:Ketebalan underline
*AAA:Pattern underline.Boleh tukar kepada solid/dashed/dotted
*AAA:Warna underline


#Nak warna?Klik SINI


Then,Preview.Tak ada masalah.Save
Siap.



P/s:Selamat mencuba^ ^.Ada masalah boleh straight to point terus dekat cik meera erk.:))
Jangan lupa tinggal jejak korang jugak.Sekurang-kurangnya cik meera boleh tahu sama ada tuto yang cik meera bagi jadi ke tak.Heheh.Takot jugak kot2 bawa ajaran sesat ke  kat korang .Kekeke