(Pembetulan)Cara delete Powered By Blogger di Footer

Posted by Mira Rasidi | 27 March 2012 | 11 Comment

Satu tuto lagi untuk hari ini.
Tuto ini permintaan dari adik comel ni.
Anisnazarudyn ni junior time cikmeera sekolah dulu tau. 
Nak berkenalan dengan dia ?
Klik SINI Cepat2.Nanti lambat-lambat borang penyertaan menambat hati habis pulak .Heheh
Tak Kenal Maka Tak Cinta.OK.:)))

Okeylah.....Untuk merealisasikan permintaan si adik nomey cikmeera ni,Jom kita pergi teros kepada Step yang Kacang jeee... ni.Bukan coklat Oke.Khihkhih


STEP

1.  Dashboard>Design>Edit HTMl>tick Expand Widget Template

2.  Cari kod ini:
]]></b:skin>

3.  Copy kod ini & Paste DI ATAS kod yang korang cari tadi.
 
#Attribution1 {
display:none;
} 
 
4.  Preview.Tengok ada tak lagi Powered By Blogger tu.Kalau tak ada,Syabas Bete!.Save jele.


P/s:Wooo!Tuto ke 3 untuk korang hari ini...^ ^

11 comments:

Aniss said...

alolo , ingat lagi eh kak miera kat anis. Hehe . bythway , time kasih byk-2 .

Cikmeera said...

@Aniss
Mestila la yunk oitt..mane boleh lupa^ ^

Cikmeera said...

@Aniss
sama2 byk,,,hehe

Aniss said...

kak meera , tuto tu dah jadi tapi sume button yang adelm belog sume hilang! kenpe ek? ape yg hrus dibuat?

Cikmeera said...

@Aniss
sis,akak da tgk blog adik.button ape yg hiang?..okey jer syg...klu mcm 2 nanti akak tukar kod laen la yerk^ ^.
soe sis...

Cikmeera said...

@Aniss
sis,akak da tgk blog adik.button ape yg hiang?..okey jer syg...klu mcm 2 nanti akak tukar kod laen la yerk^ ^.
soe sis...

Aniss said...

@Cikmeera button follow ngan floating tu ilang , so anis tukar cam biase balik . hehe . takpe , tak kesah pon .

adyna said...

yeay berjaya :) tq meera..

KELAB SUKAN LPNM said...

kenapa tak boleh hilang pun

Mira MeeraiKiroro said...

@KELAB SUKAN LPNM

dah folow smua step dear?

Mya Rosli said...

terima kasih