Cara buat Blockquote

Posted by Mira Rasidi | 29 March 2012 | 2 Comment


Ehem!Ehem!
Korang2 tahu ke apa itu blockquote??

Okeh2.bagi yang tak faham apa yang dimaksudkan dengan blockquote or tak tahu cara nak gunakannya,Sabar..Sabar...^_^.CiKmeera akan explain kat korang erk.
Takmau.Takmau. Serabutkan kepala korang tu.Senyum sikit^_____^

Baiklah.Ni cikmeera nak bagitahu,Blockquote tu bende alah yang ada border then ada text kat dalam  seperti yang selalu cikmeera guna untuk letak kod-kod tutorial tu.Err..Kalau korang tak boleh nak pick up jugak.Ini ha contohnya>>

Ibu saya sangat cantik. Saya sayang ibu saya. Dia jugak sayang saya.

AHA.Nampak tak?Nampak tak?Contoh kat atas tu?Oke...Nice kan? Boleh je nak letak apa yang korang suka & teros quote .Oke.Jom tengok caranya.

Ahak.Waktu korang nak taip Entri ada jumpa tak benda alah macam ni:>>


Hmm.Cara nak guna benda alah ni senang jer.Korang taip dulu apa korang nak taip.Lepas tu, korang higlightkan & klik Pada butang sahaja.


Faham?Senangg jer kan?So.Dengan senang hati,korang bolehla ikot Step untuk mencantikkan Blockquote korang tu..^ ^

2 comments:

yaya c domo said...

thanks.... huhu.. dah lama nak cari camna nak buat.. rupanya senang ja... tq

yaya c domo said...

alamak... napa teda bulat2 mcm tu??? adai.... geramnya....
penat lah try tapi tak dpt