Add Me Follow Me Follow Me

Dashboard(New Blog) berubah???-_-Dont Worry!:)

Posted by Mira Rasidi | 11 February 2012 | Comment
Assalamualaikum..ollsss

Baru-baru ini cik meera baru perasan yang Dashboard di blog telah berlaku sedikit perubahan.Cik Meera mula perasan perubahan ini apabila cik meera telah membantu seorang adik manis membuat blog baru untuknya.Perubahan ini mungkin boleh membuatkan korang confus dengan tutorial-tutorial yang cik meera bagi or tutorial dari blog lain.Alah!sebenarnya bukan perubahan yang ketara pown.Tak akan menjejaskan blog korang pown kalau guna tutorial yang lama.Baikla,Jom kita tengok apa yang berubah.

 
Apabila korang Log In akan keluar macam ini:

KLIK untuk tengok image lebih jelas erk...


Kiranya ini akan buatkan korang confus sedikit untuk cari Edit HTML,Design Template & yang lain-lain lagi itu.So.bila korang nak follow tutorial lama  akan timbulkan rasa confus & keliru .Alih2,langsong tak jumpa.Then,teros malas nak cuba tutorial & hilang mood nak cantekkan blog korang tu kan.... 
Hey.Dont Worry la kamu..Tak ada yang berubah sangat pown.





Just ikot STEP ini jee:

1. Log In>View blog(Boleh tengok contoh image kat ATAS itu)>Design

2. Akan keluar macam kat BAWAH ini:



KLIK untuk tengok image lebih jelas erk...


OK.Bila dah keluar macam kat ATAS tu,korang KLIK jela dekat bahagian yang korang perlu.Ada kat sebelah KIRI itu.Tak ada yang berubah sangat kan?^ ^
Cuma,apa yang berubah kat  sini apabila korang klik di bahagian  Edit HTML, korang kena klik di bahagian yang tulis Proceed untuk bukak di bahagian kod HTML yang banyak-banyak tu.

Ok olls...???Paham??


Hmm...Kalau faham bagosla.Bagi yang still tak faham jugak,jangan malu jangan segan boleh tanya dekat cik meera erk...






P/s:Ada masalah..komen yee...tapi kalau tak ada masalah,nak komen jugak pown boleh.hehehe








Nota Kaki Cik Meera
Berblogging sambil layan cite industan..Kuch Kuch Hota Hai^ ^

No comments: