Add Me Follow Me Follow Me

Buang Shadow pada keliling Blog

Posted by Mira Rasidi | 31 January 2012 | 6 Comment
Tadi,Cik meera ada ajar cara untuk tukar  header yang warna putih tu kepada transparent header kan?Tapi,cuba korang tengok,walaupun header dah jadi Transparent tapi tetap ada shadow dekat keliling blog tu kan?

Owk......Tanpa membuang masa,jom kite selesaikan masalah ni....




1.   Dashboard>Design>Edit HTML>Tick Widget Templates

2.   Cari kod ini:
/* Content
/* Content itu akan jumpa macam bentuk kod kat BAWAH dalam Edit HTML.

Contoh>>>
 /* Content
----------------------------------------------- */

kalau tak jumpa jugak , cuba cari kod ini pulak:

.content-outer {
 
ataupun lebih kurang sama dengan kod-kod kat atas...Laen belog laen coding nye....Nak selamat,Download Full Template dulu erk...Manala taw...kowt2 error ke kan...


3.  Bagi yang dah jumpa   /* Content  or .content-outer ,cari kod seakan macam kad bawah ni.

Contoh>>>>

.content-outer {
  -moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);
  -webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .15);
  -goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333;
  box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);

 
4.  Delete semua kod di BAWAH .content-outer {    dari   -moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);  sehingga   box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);

5.  Preview.Kalau jadi,Save.


Bagi yang tak paham or ade masalah,Sila Lah bertanya.
Kalau menjadi,Komen jugak yee...sekurang- kurangnya cik meera tau,Tutorial yang cik meera bagi ni menjadi..heheh

6 comments:

Akmal Khalidah said...

Thanks! :)

Malihah Munirah said...

Thanks! JADI :D

lisa seoby said...

thanks/.. menjadi

Mira MeeraiKiroro said...

Yeah!! menjdi,,, ^^V...wc alss

Yasmin said...

thanks! menjadi pun akhirnya :)

Mira MeeraiKiroro said...

Congrats!! kpd yg dah jadi buat tuh. Enjoy dgn blog korang yup.slmt berbloggie yee