Add Me Follow Me Follow Me

Cara Hilang Shadow/Background Header

Posted by Mira Rasidi | 30 January 2012 | Comment
Assalamualaikum...
Tuan2 & Puan2
Makcik2 & Pakcik2
Kawan2 & Rakan2
serta....Hadirin Hadirat sekalian...kekeke.
uisshhh,
Intro cik meera,ade ala-ala motivater tak?
kee....ala2 intro macam orang nak promot barang/produk..
ngee~~
Ape2 pown tak kesahla....yang penting dengan niat yang baek...:face64:


Baeklah...,tanpa membuang masa..Jom kita ambik tahu bagi sesiapa yang nak tahu cara nak hilangkan shadow/background header pada blog.hehe




Jom tengok step bawah:


1. Log In>Dashboard>>Design>>>Edit HTML

2. Cari kod ini (Boleh tekan Ctrl F serentak & pastekan kod di bawah untuk memudahkan korang mencarinya) :

position: absolute;


Ok.da jumpe?kalau tak jumpa..cik meera tak dapat nak tolong...hehe..yang ni je yang cik meera tau.


3. Bagi yang da jumpe kod tu,cuba korang tengok kad bawah kod yang korang carik tadi ada height & weight.

Ni ha, macam kod kat bawah ni yang cik meera highlightkan dengan warna biru ni:

position: absolute;
z-index: 1;
height: 400px;
width: 100%;
background: $(body.background);
$(body.background.override)
}


4. Kalau da jumpa,korang tukarkan width:100% kepada width:0%.

5. Korang preview dulu.Kalau tak ada masalah, Save sahaja.

6. Siap. Selamat Mencuba.


Sila Komen kalau ade yang tak kena yee..hehe

No comments: