25 September 2012

Doa dan Cara Menyembuhkan Rabun Mata


Assalamualaikum..:)

Tadi  time free Meera ada buat operasi sikit. Cari cara untuk menghilangkan rabun. Pencarian Meera nih gara-gara dok buat perancangan taknak lagi berkacamata 24 hours setiap hari dan nak menghilangkan segala  rabun yang hado kat mata nih.Hehek


Okey. Cari punya cari,..Yezza. Akhirnya Meera ada jumpa caranya di blog  Didinadiha.   .Thanks dear:)).. Dalam Entry Didinadiha, beliau ada tulis yang beliau jumpa cara dan doanya sekali di facebook... Ada seorang Ustaz post di Facebook.* Alhamdulillah. Bila baca cara dekat blog didinadiha tadi, apalagi terus pasang niat ingat nanti nak cuba jugak.Ngee~~

Dan bagi korang yang rabun tuh. Nak cuba jugak? Boleh. Tak ada masalah . Mari kita ramai-2 tengok caranya yer.


Doa dan Cara Menyembuhkan Rabun  Mata

1.  Sediakan 21 Lobak Merah. Untuk lebih baik, lobak merah yang kecil(baby carrot)

2.  Basuh kesemua lobak tersebut dengan air

3.  Baca ayat seperti di bawah pada lobak merah tersebut sebanyak 14 kali :-
Maksudnya: lalu pandanganmu pada hari ini menjadi tajam (dapat menyaksikan dengan jelasnya perkara-perkara hari akhirat


4.  Apabila selesai, anda bolehlah makan lobak tersebut dengan cara makan begitu sahaja (makan mentah)   tanpa memasak lobak merah tersebut. Makan pada setiap hari dan niat di dalam hati bahawa Allah sahaja yang boley menyembuhkan.



P/s:Insyaallah dengan keizinan-Nya kita pasti sembuh.:).


Credit untuk Didinadiha. 


20 comments:

Nur Jannah . said...

Alhammdullillah :) Ada jugak cara-caranya ^^ Berguna untuk jannah yang bermata empat nieyh ^^ Heheh . Thanks Meera :))

Nur Jannah . said...
This comment has been removed by the author.
Cik blogger said...

wah menarik tu...nk cuba gak lah..hehe

MeeraGadisApril said...

@Nur Jannah .:::Yeah.Kita sama-2 cuba yer jannah:))

MeeraGadisApril said...

@Cik blogger::Okey.cuba jugak tau:))

Abby said...

terima kasih. mudah mudahan ok jugak mata empat ne. hehe

Minah Saad said...

terima kasih.info yg sgt baik..sy akan mencuba nya..

NOR HANISAH said...

Thanks for the info ! Mohon share yer :)

NOR HANISAH said...

Thanks for the info ! Mohon share yer :)

Aizam Haziq said...

@MeeraGadisAprilhri hri kne mkn 21 biji lobak kah ?

Aizam Haziq said...

kene mkn 21 biji lobak setiap hari ka ? :O

Intan Lyana said...

Kalau carrot biasa boleh tak??

Intan Lyana said...

Kalau carrot biasa boleh tak??

Intan Lyana said...

Kalau carrot biasa boleh tak??

Mira MeeraiKiroro said...

@Intan Lyanamcm mane carrot biase tuh? ade yg biase n luar biase ke?heheh.gurau-2

farah duUd said...

Setiap hari kene makan 21 carrot ke?

Mira MeeraiKiroro said...

@farah duUd baby carrot..yag inshaAlah hari-2 amalkn lebih mujarab kowt.. Meera pun dlm proses mencuba jugak skang nih..hihi

Mira MeeraiKiroro said...

yeee inshaAllah

Man said...

Hai comel

Man said...

Hai comel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...